X

Dean Gregoire sluit het EK als zesde af

Met een zevende en vijfde plaats is Dean Gregoire zesde geworden tijdens de finale van het Europees Kampioenschap 85cc in Tsjechië. De Brabander was zelf niet tevreden met de starts maar vervlogens wist hij zich knap naar voren te werken. De overwinning in Loket ging naar de Italiaan Nicoli Alvisi die vorige week achtste werd tijdens het WK in Roemenië.

Eerste manche:
Op zaterdagochtend in de tijdtraining weet de KTM-rijder de dertiende tijd op de klokken te zetten. Het startterrein in Loket is heel breed dus die startplek zal geen problemen geven in de sprint naar de eerste bocht. Wanneer het starthek naar beneden gaat voor de eerste manche over 20 minuten en twee ronden komt Dean niet heel goed weg. Hij stuurt in het middenveld de eerste linkerbocht in en het gaat er direct heftig aan toe. De eerste volledige ronde wordt op een tiende plaats volbracht en even later komt de Spanjaard Izaguirre voorbij maar niet veel later weet Dean deze terug te passeren. Na tien minuten wedstrijd komt de 12-jarige crosser aan het achterwiel van de Zwitser Opligger. Deze maakt zich echter goed breed en dat zorgt voor een mooi duel om de zevende plaats. Opligger, die vorige maand de Franse titel veroverde, lijkt de langste adem te hebben maar Dean heeft een verrassing in petto. Hij probeert een aantal ronde een andere lijn en in de laatste ronde is deze succesvol. Dean komt door deze actie als zevende over de finish.

Tweede manche:
De start van de tweede manche is iets beter maar in de eerste buitenbocht komt hij in de verdrukking. Met knap stuurwerk de Alpinestars-geklede crosser in de eerste ronde direct vele plaatsen goed te maken. Opnieuw komt Dean samen met KTM-collega Opligger en beide werken ze zich op naar voren. De Zwitser lijkt vijfde te worden voor Dean maar in hun duel maken ze de achterstand op vierde man Izaguirre goed. De laatste ronde zorgt dan voor heel veel spanning bij het Voss KTM Racing Team. Opligger weet de vierde plaats in de laatste ronde over te nemen en ook Dean gaat voorbij waardoor hij als vijfde over de finish komt. Met dit resultaat wordt de Brabander zesde in het klassement met hetzelfde aantal punten als vijfde man Opligger

Volgende keer:
Op 5-6 augustus staat Dean weer achter het starthek, dan gaat de ADAC MX Masters Junior Cup 85cc verder in Gaildorf. Na twee wedstrijden staat Dean op de derde plaats in de tussenstand op slechts vijf punten van tweede man Aron Katona.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #RayArcherPhoto