X

Horgmo scoort een tweede plaats in Loket

Kevin Horgmo van F&H Kawasaki Racing is in de twaalfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Loket, Tsjechië een manche tweede geworden. Voor Horgmo is dit zijn beste manche resultaat van dit seizoen tot nu toe.

In de kwalificatieheat op zaterdag kwam Horgmo op een tiende plaats uit de start en wist zich al snel op te werken naar een negende plaats. Hij hield het tempo strak en wist gedurende de wedstrijd de achtste plaats over te nemen. Zijn rondetijden waren dermate goed dat hij met een betere start mee had kunnen doen in de top drie. In het tweede deel van de wedstrijd wist hij nog verschillende plaatsen goed te maken en werd op een vijfde plaats afgevlagd. David Braceras kon bij de start maar net een grote valpartij ontwijken maar wist tijdens de eerste ronde al drie rijders te passeren en kwam de top tien binnen. Tot in het midden van de wedstrijd wist hij deze positie vast te houden maar werd toen gepasseerd en werd als elfde afgevlagd. Dit was voor Braceras een sterk optreden omdat hij vanwege een beenblessure zo’n twee maanden geen wedstrijden meer heeft kunnen rijden.

In de eerste manche op zondag wist Horgmo een hele goede start te pakken en kwam op een tweede plaats uit de eerste bocht. Hij reed een sterke wedstrijd en ondanks de hitte liep hij met nog tien minuten te gaan in op de leider. Omdat de kopman een keer beter uitkwam bij het passeren van de achterblijvers, werd het gat geslagen en moest Horgmo genoegen nemen met een tweede plaats. Na de start van de tweede manche was zijn hoop op een podiumplaats al zo goed als verkeken omdat hij buiten de top twintig uit de eerste bocht kwam. Hij begon aan een opmars en had in het midden van de wedstrijd de twaalfde plaats al in handen. Hij zette door en wist in de voorlaatste ronde de negende plaats voor zich op te eisen. Deze positie hield hij vast tot aan de finish en werd hiermee vierde in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap blijft hij op een negende plaats staan.

Kevin Horgmo:
‘’Ik was heel blij met mijn snelheid vandaag. Ik pakte in de eerste manche een hele goede start en kon mijn eigen lijnen rijden. Ik had een goed ritme in handen en kon de hele manche bij Geerts blijven. Helaas werd ik bij de start van de tweede manche ingesloten en moest van ver komen om nog negende te worden. Ik miste het podium op slechts één plaats. Ik wil het team bedanken dat ze mij zo’n goede motor hebben gegeven.’’

David Braceras maakte in de eerste manche veel mee na de start. Hij raakte in de vijfde bocht betrokken bij een valpartij waardoor hij zo’n twintig seconden verloor. De jonge Spanjaard gaf alles wat hij had en wist nog terug te komen naar een zestiende plaats. Het gat tot aan de rijders daarvoor was te groot waardoor Braceras op een zestiende plaats over de finish kwam. In de tweede manche liet hij opnieuw een goede snelheid zien door met nog drie ronden te gaan de elfde plaats over te nemen. Dit was ook de positie waarop hij finishte en eindigde hiermee vijftiende in het dagklassement. Ondanks dat Braceras de laatste vier Grand Prix’s heeft gemist, staat hij op een achttiende plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

David Braceras:
‘’In de eerste manche kwamen er veel rijders vlak voor mij ten val na de start. Ik probeerde ze te ontwijken maar moest wel in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging goed, al miste ik nog wel een beetje de intensiteit. In de tweede manche vond ik een goed ritme en kwam ik terug naar een elfde plaats. Ik zat dicht bij de top tien en ik ben blij met mijn rondetijden want die waren hetzelfde als die van de kopmannen in de laatste tien minuten. Ik ben gemotiveerd om dit verder te zetten. Lommel zal heel zwaar worden en daarom neem ik vandaag vrij en begin daarna met het voorbereiden op deze wedstrijd.’’

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Fullspectrum Media