X

Tim Gajser en Ruben Fernandez over hun wedstrijd in Loket

Het was uitkijken naar de Sloveense titelverdediger Tim Gajser die in Tsjechië voor het eerst dit jaar te zien was in de MXGP. Tijdens een voorjaarswedstrijd in Arco di Trento brak hij zijn bovenbeen en moest tot nu toekijken en revalideren. Maar TiGa243 is back en in Loket deed hij het overigens prima met 9de en een 5de plaats in de reeksen. Kijk hier wat hij en zijn HRC teammaat Ruben Fernandez te zeggen hadden.

Tim Gajser: “Het was geweldig om weer te racen en al mijn fans weer te zien, dus daar ben ik erg dankbaar voor. Loket is altijd een moeilijk circuit en misschien niet ideaal voor mijn terugkeer, maar over het algemeen was het een goed weekend en een mooie basis om op voort te bouwen. De eerste manche was een beetje een strijd vandaag, maar ik vond race twee een stuk beter en ik vond meer ritme. Passeren is hier nooit makkelijk en ik wilde niet over de limiet gaan, dus mijn resultaten waren ongeveer zo goed als ik kon doen, maar over het algemeen was het een goed weekend voor mijn eerste GP in 10 maanden. Lommel zal zeker een totaal andere ervaring zijn, maar ik kijk ernaar uit om zoveel mogelijk te racen en mijn oude niveau weer op te bouwen.”

Ruben Fernandez: “Zes-zes voor de zesde plaats is niet echt waar ik wil zijn, maar ik had nooit helemaal het gevoel dat ik wilde met het circuit. Ik weet uit ervaring dat het soms beter is om gas terug te nemen op dit circuit dan een grote fout te maken, maar ik wilde toch verder naar voren vechten, dus ik ben een beetje teleurgesteld over hoe het ging. Er zijn zeker gebieden waar ik aan moet werken en hoewel we een korte week hebben voor Lommel, zal ik mijn best doen om te verbeteren en me klaar te stomen voor waarschijnlijk de zwaarste race op de kalender.”

Foto: shotbyBavo