X

Dunlop breidt assortiment endurobanden uit met nieuwe Geomax EN91 EX

Dunlop heeft de nieuwste toevoeging aan zijn assortiment endurobanden onthuld: Geomax EN91 EX. Gebaseerd op de racewinnende Geomax EN91, is de nieuwe EN91 EX achterband ontworpen voor zowel zeer ervaren enduro rijders die racen in de meest extreme evenementen als weekend enthousiastelingen die op zoek zijn naar verbeterde prestaties voor hun enduro ritten.

Deze superzachte band belooft een ongekend prestatieniveau en biedt verbeterde grip, met name op de meest uitdagende en gladde terreinen, evenals superieure tractie in een breed spectrum van landschappen. Hij is ontworpen voor gebruik in races waar FIM-conforme en/of straatlegale banden niet vereist zijn volgens de reglementen.

Geomax EN91 EX heeft een compromisloze wedstrijdcompound voor trials en biedt superieure grip op uitzonderlijk uitdagende en gladde terreinen. Het blokkenpatroon bevat hogere blokken om rijders te helpen grip te krijgen op rul terrein, terwijl de constructie de absorptie verbetert met aangepaste karkaseigenschappen, wat zorgt voor betere feedback en controle voor rijders. In tegenstelling tot de standaard EN91 heeft het karkas een grotere stijfheid, waardoor het oppervlak beter doordringt voor meer tractie.

Luca Davide Andreoni, Motorcycle Marketing Manager, Dunlop Europe, verklaarde: “Met de lancering van de Geomax EN91 EX brengt Dunlop de enduro bandentechnologie naar nieuwe hoogten. Deze band is speciaal ontworpen voor zeer ervaren enduro-rijders en biedt ongeëvenaarde grip en tractie op de meest uitdagende terreinen, zodat ze ultieme prestaties kunnen leveren in de zwaarste wedstrijden.”

De Dunlop Geomax EN91 EX wordt geproduceerd als achterband, verkrijgbaar in 140/80-18 en kan worden gecombineerd met een Geomax 80/100-21 of 90/90-21 voorband, afhankelijk van de voorkeur van de rijder en de terreinomstandigheden. Geomax EN91 EX kan het beste worden gebruikt met de Dunlop Enduro mousse voor optimale prestaties. Het is verkrijgbaar vanaf september 2023 in Europa.