X

Ook CF Moto werkt aan een elektrische crosser

De elektrische crossers zijn in volle ontwikkeling en nu komt ook CF Moto met een prototype. Het Chinese bedrijf is een grote speler aan het worden en gooit nu ook een elektrisch aangedreven crossmotor in de strijd.

Het is een erg interessante ontwikkeling in de wetenschap dat zowel KTM als Yamaha partners zijn in CF Moto. Het merk toont een video met de Amerikaanse freestyler Ronnie Renner die een crossmotor met elektrische aandrijving test. CF Moto geeft geen technische details en de motor is gecamoufleerd. Wat we wel zien is een motor die doet denken aan de Stark Varg, met een conventioneel chassis en een centraal in de motor geplaatste accu, elektronische besturingseenheid en elektromotor. De eindaandrijving is conventioneel met een ketting aan de linkerkant.

De test vond plaats op een vers geprepareerd circuit in Minnesota/USA, waar het hoofdkantoor van CF Moto in de VS is gevestigd. CF Moto heeft zijn hoofdkantoor in Hangzhou bij Shanghai en heeft sinds 2018 een samenwerkingsverband met KTM. Een maand geleden kondigden CF Moto en Yamaha een samenwerking aan. Dit betekent dat CF Moto twee partnerbedrijven heeft die al ervaring hebben met elektrische motorfietsen. Het is koffiedik kijken hoe deze samenwerking verder evolueert.

CF Moto: “We ontwikkelen onze eerste 100% elektrische crossmotor, de EVMX! Een elektrische motorfiets die de kracht, wendbaarheid en sensatie van traditionele tegenhangers op benzine kan evenaren.

Foto’s: CF Moto