Lielbardis wint oppermachtig 2e heat en GP van Polen!

Lielbardis wint oppermachtig 2e heat en GP van Polen!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Daniels en Bruno Lielbardis hebben in Polen met overmacht ook de 2e heat gewonnen en daarmee tevens de Grand Prix. Het duo verstevigde hiermee ook hun leiding in het WK met een voorsprong van 18 punten. Hermans/Van den Bogaart werden tweede in de tweede heat en zo in totaal ook tweede. Vanluchene/Janssens werden derde in de Poolse Grand Prix, men pakte in de tweede heat na een startcrash alsnog de zevende stek.

Lielbardis was weer als snelste weg bij de start gevolgd door Vandaele en Hermans. Net hierachter was er een sandwich bij het insturen van de eerste bocht waarbij Vanluchene, Prunnier, Weiss en Prümmer waren betrokken. Prümmer moest door deze melee de wedstrijd verlaten. De rest was aangewezen op een inhaalrace. Lielbardis reed weer een moordend tempo en won met overmacht de Grand Prix en pakte, met gisteren ook een overwinning in de kwalificatie, de volle buit aan WK-punten in Gdansk. Voor plek twee was het lang Vandaele die constant de hete adem van Hermans in de nek had. Toen Vandaele echter een klein foutje beging kon Hermans en ook de achtervolgende Wilkinson voorbij. Hermans probeerde nog naar de leiders te rijden maar het gat naar Lielbardis was te groot. Zo kon Hermans niks anders dan de tweede plek binnen hengelen voor Wilkinson/Millard die hierachter derde zouden worden. Vandaele/Van der Putten pakte dan stek vier. Voor plek vijf zagen we in de eindfase een mooi duel tussen Leferink en Prunnier en Vanluchene. De laatste twee zijspannen waren de gehele heat met elkaar aan het vechten en haalde van achterin komend na de startcrash daarbij een ruim aantal andere zijspannen in. Ook de broers Leferink kwamen van achteren en juist deze drie zijspannen troffen elkaar nu voor een finale gevecht. Prunnier wist Leferink nog te pakken voor plek vijf maar Vanluchene kon de jonge snelle Nederlandse broers niet voorbij. Zo werd Leferink dus zes en Vanluchene/Janssens zeven, maar Vanluchene pakte hiermee wel de derde plek in totaal in de Grand Prix van Polen. De Esten Gordejev/Niitsoo waren bij de start goed mee en pakte een goede achtste stek voor Van Werven op negen met de Duitsers Peter/Hofman op tien. Wijers/Van Hal hadden vlak voor de eerste heat motorproblemen en konden toen niet weg maar de tweede heat starte men wel voor plek 13 op de finish. De Belgen Sanders/Steegmans starte de tweede heat niet meer daar bij Steegmans in de eerste heat zijn schouder uit de kom was geraakt.

De WK titelstrijd is nu precies halverwege en na vijf Grand Prix is de leider Lielbardis met 18 punten voorsprong op Vanluchene/Janssens. De Franse Prunnier broers staan derde met een achterstand van 40 punten op de WK-leiders. Hierachter met vijf punten minder zien we Hermans/Van den Bogaart op plek vier met Wilkinson/Millard met een gat op plek vijf.

De volgende Grand Prix is een gevecht in het zand van Lommel waar op 29/30 juni de Belgische Grand Prix wordt verreden.

 

Uw reacties

Ook te lezen