Published On: 23 oktober 2019

Meervoudig SX-kampioen Ryan Dungey was tijdens zijn sportieve carrière nooit te beroerd om zijn handen uit de mouwen te steken voor een goed doel. Ryan trok onlangs zijn loopschoenen aan om een jonge kanker overlever, Gabe een hart onder de riem te steken!

Bijna twee jaar was de 9-jarige Gabe gevonden aan zijn rolstoel. Hoewel hij in 2018 een tumor in de hersenen overwon, moet de jongen afrekenen met enorme obstakels. Door het zogenaamde posterior fossa-syndroom moest hij na zijn operatie weer leren ademhalen, praten en lopen. In zijn thuisstad Minneapolis stond Dungey de kleine kerel bij op één van de wandelingen van St. Jude Children’s Research Hospital,ten voordele van de “Childhood Cancer Awareness Month”.

Voor Gabe ziek werd, was hij niet alleen een grote motorcrossfan hij reed ook zelf. Zoals veel jongens droomde hij er van om ooit in de voetsporen van zijn idool Ryan Dungey te treden. De twee smeedden een band in oktober 2018 toen Dungey’s een bezoek bracht aan het St. Jude hospitaal. Ryan werd dit jaar zelf vader van zijn dochtertje Harper. Een levensveranderende gebeurtenis. “Hé, het leven is meer dan een race! We vonden het belangrijk om hier achter te staan en deze actie te ondersteunen,” legt Dungey uit aan People. “Dankzij Gabe is de hele Supercross en motorcrossgemeenschap mee op de kar gesprongen om dit goede doel te ondersteunen.”

Het populaire Amerikaanse blad People wijdde een reportage aan Ryan’s actie, klik hier om verder te lezen. 

Tekst: Gino Maes