X

Voorbeschouwing eindejaarstrofee Lille

Voor wie dit weekend het feestgedruis allemaal een beetje te veel begint te worden is er goed nieuws. Een frisse neus halen en dan ook nog eens motorcross van de bovenste plank bekijken kan dit weekend op de Lilse Breugelheide. Behalve een gevarieerd wedstrijdprogramma wordt het in Lille ook weer gewoon een gezellige boel! Er is een grote, verwarmde feesttent waar op zaterdagavond live muziek is voorzien. En verder is warme soep of voor wie wat straffer spul wil is er jenever. Kou zal je ook niet lijden wat her en der worden vuurhaarden neergepoot.

Het is ondertussen alweer het derde jaar op rij dat men in Lille de Eindejaarstrofee organiseert.  Eén van de  erg zeldzame Belgische  motorcrosswedstrijden in de wintermaanden. Op zaterdag  zijn de jeugdreeksen, de oldtimers en de quadrijders aan het feest  op de Breugelheide. Op zondag is het dan aan de grote kanonnen met reeksen voor al dan niet licentiehouders (MX2/ MX1-MX3), Pitbikes en Inters.

Sterk bezette Inters klasse

“Local Hero” van dienst  bij de Inters is Sven Breugelmans, tenslotte was het zijn supportersclub die 2 jaar geleden alles in gang stak. Naast de kersverse BeTeMo-Yamaha rijder  staan er nog een aantal ronkende namen achter het starthek in Lille: David Cools, Tom De Belder, Jurgen Van Nooten, Jelle Grade  en Roy Gijsel.

Naast deze MX1 kleppers treden ook nog een paar sterke MX2 rijders aan: Kenny Van Dueren, Mark Boot en Marco Briers.

Grote namen bij de pitbikes

Ken De Dycker en Manuel Priem zijn de opvallendste namen op de Pitbike deelnemerslijst.  Maar  beide GP-rijders mogen alvast op flinke tegenstand van tweevoudig AMA-kampioen Pitbike Supercross David Segers rekenen. Op zondag vindt er ook een grappige ‘Crazy race’ plaats, waarbij iedereen verkleed rijdt. Ambiance verzekerd! De inkom voor beide dagen is 12 Euro.

Alle verdere info over deze tweedaagse eindejaarstrofee vindt  je op http://www.mc-lille.be

Een wegbeschrijving naar het Breugelheide circuit staat onder:

http://www.mc-lille.be/html/circuit.htm

Credit Foto: MXM & Modderprossers