X

Finale BK Quadcross in Angreau

In het kader van de Coupe de l’Avenir valt zondag de ontknoping van het allereerste BK Quadcross. Zoals de zaken er nu voorstaan zou die eerste Belgische Quadcrosstitel wel eens door een Nederlander kunnen gewonnen worden.  Na 6 wedstrijden is het immers Mike van Grinsven die de BK-stand aanvoert. Van Grinsven leidt met 237 punten, dat zijn er 20 meer dan Jan Vlaeymans. Vlaeymans heeft op zijn beurt drie punten voorsprong op Davy Brems.

In tegenstelling tot zijn directe concurrenten van Grinsven en Brems kent Vlaeymans het circuit van Angreau wel. Vorig jaar won de Koningshooiktenaar er de eerste manche maar moest hij in de tweede het onderspit delven tegen Davy De Cuyper. De Cuyper, is de laatste weken goed op dreef is, en won afgelopen zondag nog de Quadklasse tijdens de VMCF-wedstrijd in Oostrozebeke. De MC Mikkola rijder zou dus wel eens scherprechter kunnen spelen in het titeldebat.

De BK-Finale bij de Quads wordt over twee manches van ieder 20 minuten + 1 ronde verreden. De 1e manche start zondag om 10u20, de 2e om 14u00. Meer info over de Coupe de l’Avenir is hier te vinden.

Foto Credits: MXMag.be/Michel Hennebert