X

BK Enduro 2011: Preview Bilstain

Je kan, zelfs met de beste wil van de wereld, het BK Enduro niet met het EWC vergelijken, maar toch… Zei Enduro-grootheid Juha Salminen vorig weekend niet dat de toekomst van de Enduro als discipline, wedstrijden met korte verbindingen en veel Specials is? En zie daar, tijdens de vijfde wedstrijd voor het BK Enduro worden de Belgische enduristen op hun wenken bediend. De Enduro  du Ru de Villers, kortweg de Enduro de Bilstain, speelt zich helemaal af op het domein van Bilstain.

In de thuisbasis van Gas Gas-importeur Dany Crosset dienen de Inters en Beloften maar liefst 6 ronden af te werken. De eerste ronde geldt echter als verkenning. Maar vanaf 11u wordt het ernst. Op de ronde van 15 km moeten de deelnemers 3 keer de strijd met de klok aangaan op een Special.  De eerste Special is een chrono in lijn door bos en weiland. In de tweede chronoproef dienen de rijders 2 ronden van het crosscircuit af te leggen. De laatste scherprechter is de Xtreme-special genaamd “Banc des menteurs”.

Met dus een totaal van 15 specials kan de wedstrijd werkelijk alle kanten op.

 

 

 

Wim Vanderheyden is de beste Nederlandstalige rijder in het BK Enduro.

Jean-François Goblet leidt in de BK-tussenstand het Scratch-klassement. De Luikenaar telt zes punten meer dan Kevin Gauniaux, die op zijn beurt twee punten meer heeft dan Cédric Cremer. Thierry Klutz en Cédric Melotte completeren de top-5. De eerste Nederlandstalige rijder is Wim Vanderheyden op plaats 7. Roel Verpoorten staat op plaats 10, Bob Van Looveren is 12e.

De tussenstanden na de derde BK-ronde in Saint-Hubert vindt u hier.

Het is echter nog maar de vraag of het ook in Bilstain tot een prestigeduel tussen Jean-François Goblet en Cédric Melotte zal komen. Melotte’s deelname in de Enduro du Ru de Villers is twijfelachtig na zijn crash tijdens de GP van Italië.

De Enduro du Ru de Villers is zondermeer de meest toeschouwervriendelijke van het seizoen. Op het domein zijn alle proeven te voet bereikbaar, maar een mountainbike of trialmotor helpt natuurlijk ook altijd. Het domein van de RDMC (Royal Dison Motoclub) is makkelijk te bereiken vanuit Vlaanderen (1u vanaf Leuven) via de Autosnelweg E40 (richting Aachen). Daarna neemt u afrit 37 bis, waar u richting Limbourg kiest. Vanaf daar staat het domein aangeduid. GPS: Au Pairon

Meer info op: http://www.rdmcbilstain.be

Foto Credits: Fdavid