X

Roel Verpoorten pakt eerste Enduro-titel

Roel Verpoorten is de nieuwe Belgische kampioen Enduro bij de Inters E1.  Verpoorten eindigde met ruime voorsprong (80) punten op naaste rivaal Adrien Vandommele. De HM Honda-rijder boekte in de voorbije BK-campagne drie klassezeges. Zowel in Saint-Hubert, Bilstain als Esneux was de rijder uit Scherpenheuvel de tegenstand te vlug af.

Op technische passages is Verpoorten in zijn element.

Dat Verpoorten’s zeges vooral op technische omlopen kwamen is geen toeval. Verpoorten begon zijn motorsportcarrière immers in de trial waardoor hij vooral goed uit de verf komt op lastige beklimmingen. Ook de afgelopen jaren combineerde de 30-jarige nog het BK Enduro met trial.

Verpoorten is sinds 2008 actief bij de Inters E1. Afgelopen winter overwoog de Honda Leclerq-piloot een overstap naar de Inters E2, maar koos er uiteindelijk toch voor om in de lichtste klasse te blijven. Het is dus afwachten of Verpoorten in 2012 zijn Inters E1-titel zal verdedigen. De Nederlandstalige redactie van Motocrossmag.be feliciteert Roel Verpoorten met zijn Belgische titel!
Eindstand Belgisch kampioenschap Inters E1: 1. Roel Verpoorten – HM Honda, 201 ptn; 2. Adrien Vandommele – TM, 121 ptn; 3. Tom Frison – Yamaha, 110 ptn; 4. Charles-Antoine Allegra – Yamaha, 107 ptn; 5. Frédéric Gauniaux – Gas Gas, 106 ptn;
Foto: TKO/FDavid.be