X

Reglementswijzigingen BK Enduro

De Sportcommissie van de Belgische Motorrijdersbond bracht met het oog op 2012 volgende wijzigingen toe aan het Enduro-reglement:

–    Terugkeer naar het gebruik van een controlekaart voor de uur- en doortochtcontroles. Voordeel: controle door de clubs en vermijden moeilijkheden systeem Orion
–    Schrappen mogelijkheid tot inschrijving ter plaatse (en extra taxatie). Zij die zich ter plaatse aanmelden zullen nog enkel kunnen deelnemen bij de Recreanten. Dit moet tevens aan de buitenlandse federaties worden meegedeeld. Er zal aan de dagvergunninghouders gevraagd worden hun medisch attest bij hun inschrijvingsformulier toe te voegen.
–    Toevoegen gebruik van de speed gun voor de snelheidscontroles
–    Inschrijvingsprijs: 45 EUR voor 1 speciale proef en 50 EUR vanaf 2 speciale proeven
–    Beloften: 3 ronden i.p.v. 4
–    Juniors en Nationalen: vanaf 24 jaar
–    Schrapping prikken aan de start. De controlekaart zal worden overhandigd op het startpodium of bij het verlaten van het gesloten park.
–    Super speciale proef: startorde zal worden bepaald op basis van de voorlopige tussenstand van het kampioenschap.
–    Belgisch kampioenschap: in geval dat een wedstrijd wordt uitgesteld dient de termijn van 2 maanden niet worden gerespecteerd opdat deze wedstrijd meetelt voor het Belgisch kampioenschap.
–    Belgisch kampioenschap: alle wedstrijden zullen in rekening worden gebracht (zonder rekening te houden met de FIM/UEM wedstrijden die op dezelfde datum vallen)
–    Inbreuk wegcode: enkel de officials (BMB en organisator) zullen een inbreukverslag kunnen opstellen
–    Verantwoordelijkheid: de rijder is verantwoordelijk voor de handelingen van zijn omgeving. De Koers-Directeur kan een sanctie opleggen.
–    .Jury : eerste en tweede adjunct die aanwezig zijn + organisatiecommissaris
–    Bijlage tijdopname : in geval van betwisting, zal de Koers-Directeur over de geldigheid van de tijdsregistraties beslissen

Foto: TKO/FDavid.be