X

Kemea Reytec Yamaha in Oss

n het Noord-Brabantse Oss werd dit weekend de eerste proef van het Open Nederlands Kampioenschap gereden. Op de zware omloop kregen de Kemea Reytec Yamaha-rijders voor de eerste maal dit seizoen een zandomloop voorgeschoteld. Dit was althans het geval voor Kevin Fors en Nathan Renkens, die zijn eerste wedstrijd reed op de Yamaha 125cc.

Kenny Vandueren was er in Oss niet bij omdat Kenny nog te veel last heeft van zijn hiel die hij blesseerde in Valence. Na onderzoek bleek een barst in de hiel te zitten die hem voor enkele weken aan de kant zal houden. Wanneer Kenny zijn comeback zal kunnen maken is afhankelijk van het genezingsproces, maar volgens de dokter zou dit binnen een tweetal weken zijn.

Ook Ludovic Brevers moest verstek geven voor deze wedstrijd. Ludovic werd in de week ziek en er werd besloten om niet aan de start te komen in Oss.

Nathan Renkens reed in Oss zijn eerste wedstrijd op de 125cc klasse. Voor de start had Nathan wat last van stress wat ook duidelijk werd in de eerste manche. Hij kende een slechte start en maakte veel fouten, waardoor hij pas op de 30e plaats over de finish kwam. De tweede reeks was de start opnieuw goed maar ditmaal kon Nathan goed naar voor komen. Hij bleef strijden tot de laatste ronde en werd mooi 15e, wat gezien de diepte van dit startveld zeker niet verkeerd was.

Kevin Fors verteerde de overstap naar de zandomlopen aanvankelijk niet zo goed. Na een slechte kwalificatie moest hij buitenom starten waardoor hij in de wedstrijden telkens van ver moest remonteren. In de eerste manche kwam hij goed terug tot de vijftiende plaats en reed slechts enkele seconden achter ervaren zandrijders. Een val in de laatste ronde deed hem terugvallen naar de 22e plaats. In de tweede manche begon Kevin sterk aan de reeks maar een val brak het ritme. Kevin kwam uiteindelijk als 19e over de streep.

Kevin Fors : “ Het resultaat is niet echt waarop ik gehoopt had voor deze eerste zandwedstrijd. De overschakeling van de harde omlopen naar het zware zand was vrij groot. Ik slaagde er niet in om een goeie tijd neer te zetten en moest dus voor de wedstrijden telkens buitenom starten. Ik voelde wel dat het beter en beter ging naarmate de dag vorderde, dus al bij al was het een goeie training. Ik kwam twee maal vrij goed terug maar telkens had ik in de slotfase nog iets voor. Fysiek voel ik mij vrij goed en ik hoop die foutjes te kunnen elimineren zodat ook de resultaten beter worden.”

Nathan Renkens : “ De eerste reeks was heel slecht. Ik had een slechte start en raakte nooit in het ritme. Het rijden ging heel stroef en ook fysiek was ik op aan het einde van de reeks. In de tweede reeks was de start opnieuw niet zo goed maar het rijden ging veel beter. Ik raakte in een goed ritme en begon mij meer en meer te amuseren op de omloop. Het rijden lukt dan ook veel beter en ik kon uiteindelijk nog terugkomen naar de vijftiende plaats, waar ik wel tevreden mee ben. Ik ga nu de volgende weken hard werken samen met Marnicq om mijn starts te verbeteren. Ook de agressiviteit in de eerste ronden moet beter want die ronden bepalen grotendeels de wedstrijd.”

Volgend weekend zullen de Kemea-Reytec Yamaha rijders deelnemen aan de tweede proef van het ONK in Halle.

Foto’s CDS