X

Twee op twee voor Bobryshev in ONK Halle!

Na zijn overwinning in Oss ging Evgeny Bobryshev (Honda World Motocross) mooi door op zijn elan vandaag op de Kappenbulten in Halle. De Rus schreef de twee manches op zijn naam. Ken De Dycker werd twee keer tweede, telkens voor Rui Gonçalves. Nederlands kampioen Herjan Brakke werd vierde (4+6) in de eindstand.

Bobryshev domineerde in Halle eigenlijk de hele dag want ‘s morgens had hij al met de pole neergezet. Bobby was tijdens de tijdstraining 1,2 seconde sneller dan De Dycker. Toch leek een ontketende De Dycker in de eerste reeks op weg naar een overwinning. De snelle Belg hing lang op kop, maar maakte naar het einde toe veel fouten. Zo kon Bobryshev terugkomen en uiteindelijk makkelijk winnen. Ook het verschil tussen Keeno en Gonçalves was erg groot.

De tweede manche bracht meer spektakel. In de eerste ronde waren er al flink wat valpartijen, waarbij o.a. William Saris tegen de grond ging. Vooraan was Bobryshev weer zijn sterke zelf. De sympathieke Rus reed van start tot finish maar aan de meet bedroeg het verschil met De Dycker nu zo’n zes seconden. Yentel Martens reed zich in de kijker met een mooie inhaalrace die hij afsluit als 5de.

Open Duch Motocross – Halle Race 1: 1. Bobryshev, 2. De Dycker, 3. Goncalves, 4. Brakke, 5. Van Daele, 6. Verhoeven, 7. Martens, 8. Oldekamp, 9. Steinbergs, 10. Priem

Open Duch Motocross – Halle Race 2: 1. Bobryshev, 2. De Dycker, 3. Goncalves, 4. Schiffer, 5. Martens, 6. Brakke, 7. Oldekamp, 8. Van Daele, 9. Verhoeven, 10. Justs

Alle resultaten zie je hier