X

Preview Elect-Râ BK Enduro Flavion

Zondag is het Belgian Enduro Circus aan de derde ronde van het Elect-Râ BK Enduro toe. De wedstrijd in het Naamse Flavion is een klassieker op de BK-kalender. Met drie ronden van  dik 100 km krijgen de Inters behoorlijk wat voor de kiezen geschoven.

De afgelopen jaren gold Jean-François Goblet voor de start van elke BK-ronde als absoluut favoriet. Met de komst van het Gas Gas-duo Cédric Melotte en Patrick Caps lijkt de strijd voor de suprematie van het Belgische Enduro opnieuw open. Omdat de beide ex-GP-crossers op een Gas Gas EC 300 zitten, komen ze in de E3-klasse uit. Op die manier ontloopt Goblet hen weliswaar in de strijd voor de E2-titel, maar niet voor de meer prestigieuze Elect-Râ BK Enduro scratch-titel. Het valt af te wachten of er nog andere rijders zich met de strijd om de scratch-zege kunnen bemoeien in Flavion.

Ravitaillering

Met drie ronden van 103 km gaan de Inters een drukke zondag tegemoet. Vanwege het lange traject voorziet de organiserende club, Dinant MC een aanhangwagen waarop rijders een jerrycan benzine kwijt kunnen voor de ravitaillering halverwege.  Elke ronde telt twee specials. In Hemptinne wordt werd een special uitgezet die deels door een bos en deels door een oude steengroeve voert. De andere special, in de deelgemeente Morialmé, voert over twee maïsvelden.

De Enduro van Flavion start in Florennes aan het sportcomplex “Docteur Rolin” (GPS: Rue du Parc des Ducs).

De eerste Inters gaan om 9u30 van start. De overige praktische info vindt u hier.

Foto: TKO Enduro