X

ONK MX1 Markelo: winst Bobryshev!

De vijfde rond van het Open Nederlands MX1 ampioenschap werd gewonnen door Evgeny Bobryshev. De 25-jarige Rus won (2-1) in Markelo voor Shaun Simpson (3-2) en Marc De Reuver (4-4). Het publiek kreeg er ook een zeer strijdvaardige Joël Roelants te zien. De Yamaha Fabrieksrijder won knap de eerste race, in de tweede manche klapte hij er in duel met Bobryshev hard af. Joël kon door de schade aan zijn motor helaas niet verder en moest opgeven.

Joël Roelants was uitstekend op dreef in Markelo!

De prima opkomst van de toeschouwers werd beloond met veel spektakel. Nadat Boby in de eerste manche op kop kwam was de strijd vooral achter hem om plaats drie tussen Mike Kras, Agust Justs en Shaun Simpson. Roelants zat op twee en kon zo ook perfect profiteren toen kopman Bobryshev in de fout ging. Met Roelants, Bobryshev en Simpson in de top 3 werden de waardeverhoudingen gerespecteerd. Ook Dereuver liet zich positief opmerken na een start buiten de top tien kwam Calimero geroutineerd naar voor om als vierde af te sluiten.

Kortere ronden en een baan in de andere richting zorgden de hele dag door voor animo op De Herikerberg. In de tweede manche pakte Eric Leijtens de kopstart voor De Reuver, Bobryshev, Simpson, Justs, Marko Kovalainen en Bengtsson. Simpson komt echter als eerste leider uit de bossen. Na een slechte start ontbond Roelants zijn duivels. Gestart op de 15de plek komt hij na 3 ronden aan de leiding voor Simpson. Bobryshev gaat de Schotse TM coureur voorbij en zet de aanval in op ‘JR’. Het publiek krijgt een schitterend duel tussen de twee kemphanen te zien, maar de val van Roelants voor de VIP-tent haalt de spankracht uit de race. Exit Roelants zodat Simpson en Bengtsson tweede en derde worden na Honda frabrieksrijder Evgeny Bobryshev. Na lange maanden van blessures laat Herjan Brakke verdiend zijn tweede top vijf positie optekenen. Van Belgische zijde valt er behalve smaakmaker Roelants weinig te beleven. De jong Donny Schmidt weet in reeks twee wel een puntje te scoren.

Zes weken geleden brak hij zijn sleutelbeen in Rhenen, maar gisteren stond-ie er weer: Marc De Reuver!

Op 22 september wordt de ONK finale verreden in Lichtenvoorde, Bobryshev heeft 26 punten voorsprong op Bengtsson en Simpson volgt op 39 van de leider.

1e manche-MX1 Markelo: 1 Joel Roelants B Yamaha, 
2 Evgeny Bobryshev Rus Honda
, 3 Shaun Simpson GB TM, 
4 Marc de Reuver NL KTM
, 5 Herjan Brakke NL Yamaha, 
6 Mike Kras NL Suzuki
, 7 Filip Bengtsson S KTM, 
8 Augusts Justs Let Honda
,, 9 Rick Satink NL Yamaha
, 10 William Saris NL Yamaha

2e manche
-MX1 Markelo: 1 Evgeny Bobryshev Rus Honda
, 2 Shaun Simpson GB TM
, 3 Filip Bengtsson S KTM
, 4 Marc de Reuver NL KTM
, 5 Herjan Brakke NL Yamaha, 
6 Mike Kras NL Suzuki, 
7 William Saris NL Yamaha
, 8 Kim Lindstrom S KTM
, 9 Rick Satink NL Yamaha
, 10 Augusts Justs Let Honda
, DNF Joel Roelants B Yamaha

MX1 Dagklassement: 1. Evgeny Bobryshev Rus Honda 47, 2. Shaun Simpson GB TM 42, 3. Marc de Reuver NL KTM 36, 4. Filip Bengtsson S KTM 33, 5. Herjan Brakke NL Yamaha 32

Tussenstand KNMV ONK MX1 na 5 wedstrijden:
1. Evgeny Bobryshev Rus Honda 175, 
2. Filip Bengtsson S KTM 149
, 3. Shaun Simpson GB TM 136
, 4. Augusts Justs Let Honda 125
, 5. Tanel Leok Est Honda 114

Alle resultaten hier

Foto’s: Ron Vanhulle