X

Column: William van de Putte

Dag iedereen! Het is al weer enkele weken geleden sinds mijn vorige column en intussen is er dan ook vanalles gebeurd !
Vorige keer stopte ik bij mijn frontflip training in Spanje. Na een korte pauze trok ik terug naar het zonnige Spanje om te trainen. Ditmaal wou ik de focus echter leggen op mijn ‘normale’ tricks… Ervoor was ik zo met de frontflip bezig dat ik te weinig belang hechtte aan al mijn andere tricks. Ik had die al wel onder de knie, maar toch nog niet helemaal met het perfecte gevoel.
Het was ook even niet meer springen in de foampit.  Zonder ook maar 1 backflip te doen in de bak startte ik meteen met alle backflip combos op het zand. Alles verliep vlekkeloos en het voelt goed aan, zelfs bijna beter dan voor mijn crash vorig jaar. De omstandigheden waren dan ook ideaal. Een stralende zon, weinig wind en geen regen… zoals ik ook zeg in de video: ‘Just another day in paradise !’
Na zo’n geslaagde trainingsweken kon ik het de laatste dag niet laten en ben ik als afsluiter nog eens (twee eigenlijk 🙂 )  voor de frontflip in de foampit gegaan. De eerste poging was de rotatie niet zo goed, maar de tweede poging zou bijna zeker goed genoeg geweest zijn om op dirt te landen. Een ideale afsluiter dus van mijn Spaanse trip ! Ik heb zo hard van die drie weken genoten dat ik er nog van geniet nu ik erover schrijf.  De tricks werken terug beter dan ooit tevoren en ik amuseer mij rot !
Ik ben nu alweer een paar weken terug thuis in België en het is cool om bij mijn vrienden en mijn familie te zijn. Het mooie weer in België maakt het natuurlijk nog een stukje aangenamer.  Ik ben op tijd teruggekomen van Spanje omdat er in mijn stamcafé op zaterdagavond een feestje was. Maar ik ben verstandig geweest en lag om 2u in mijn bedje. s’ anderendaags ben ik met een vriendin gezellig naar de BMB cross in Genk gaan kijken. (Nog eens bedankt Stephanie !!) Ik heb zoals altijd bij AMC Genk mooie cross gezien en heb mij heel goed geamuseerd met de AMC crew (Ronny Neelen en voorzitter Freddy Knoops). De omloop lag er ideaal bij en ons Sickrider FMX park lag al te lonken…
Maar dat moest nog even wachten. Mijn Peugot Expert en mijn motoren waren na een half jaar eindelijk nog eens thuis geraakt en daar had ik wel nog wat werk aan. Alles moest piekfijn in orde komen voor de eerste show van het jaar die ik had in het Letse Riga. Met een roadtrip van 1900km voor de boeg moest de auto in orde staan, en uiteindelijk heeft deze check-up mij wel wat geld gekost. Enkele nieuwe cardan assen en van die dergelijke dingen…
Mijn Letse FMX buddy organiseert in Riga zijn eigen show en ik wou dan ook niet ontbreken op Alex and Friends. Ik vertrok op de woensdag met mijn goeie vriend Olivier Dierckx, die ginder als DJ nog platen ging draaien in de grote Mai Tai discotheek voor de afterparty! We waren slechts voor 1 weekend daar, dus moesten we er van profiteren! Ons werk is al gevaarlijk genoeg, dus moet er ook tijd zijn voor wat ontspanning op de afterparty 😉 !
De show verliep vlekkeloos. Iedereen had zich geamuseerd, de tricks gingen perfect, een super show en een geweldige sfeer in de zaal. Meer moet dat voor ons niet zijn ! We hebben nog even na genoten op de afterparty en de sfeer daags nadien op weg naar huis was top !
Eens thuis gekomen begonnen de voorbereidingen al weer voor de volgende show het weekend erop voor de opendeurdag van een motorshop. Voor de demo was ik alleen. Er moest gereden worden op het asfalt en er was een mobiele landing. De show verliep bijna perfect… Er was geen regen of wind en de tricks gingen prima. Achteraf was ik nog wat show aan het geven en enkele stoppies aan het doen toen het even misging. Ik ging over mijn stuur, zette mijn hand op het asfalt en voelde meteen dat het fout zat.  Ik trok naar het ziekenhuis en daar stelden ze een polsbreuk vast. Domweg met zo’n kleine val…
Dit betekent dat ik een 4 tot 6 weken niet zal kunnen rijden maar ik ben al volop terug plannen aan het maken. Voorlopig ben ik niet onmiddellijk van plan om terug te gaan naar Spanje, ik kan nu terug thuis in Genk trainen. Ik ben supergemotiveerd en we zullen het FMX park in Genk nog eens doen herleven !
En die frontflips ? Dat zal ik eens rustig bekijken en eens zien wat we met de foampit in Genk kunnen doen.  Ik heb nu nog even tijd om erover te denken nu ik die gips rond mijn pols heb. Ik geniet er alvast van om thuis te zijn. Ik ben al enkele weken op rij naar enkele mx wedstrijden gaan zien en enkele keren op bezoek geweest bij AMC Genk. Het motorcross gevoel zit weer lekker bij mij ! En ook dat heb ik te danken aan een goede vriendin!
Dat is het voor nu, bedankt voor het lezen en tot de volgende column ! Check hieronder zeker nog eens de video’s van de show in Riga.
Willis

Freestyle show – VIDEO ATSKATS – ALEX & FRIENDS from Edgars Trankalis Production on Vimeo.