X

De amateurfiche: Jilani Cambre

Naam: Jilani Cambré
Bijnaam: witte
Geboortedatum:  11/02/1993
Geboorteplaats: Lier
Beroep: /
Federatie & klasse:  BMB – inters open / VMCF – inters open
Palmares: Belgisch kampioen VLB nationalen MX2 2007, Vice-kampioen BMB nationalen MX1 2010 ,  3de in de eindstand van VMCF  kampioenschap bij de inters in 2013, Coupe de L’avenier gewonnen , 3de plaats in de enduro van La Chinelle  2013
Meest memorabel mx moment:  La chinelle was een hele leuke ervaring!!
Favoriete circuit:  Maggiora italië
Favoriete rijder: Josh Grant

MXM; Jilani, je rijdt nu vmcf, die bond heeft een hele metamorfose ondergaan, wat vind je van de aanpassingen?

Ik voel me super goed in de vmcf, iedereen doet hun uiterste best om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Ik hoop dat de federatie nog een mooie toekomst tegemoet gaat en dat we nog veel wedstrijden kunnen rijden.

MXM; De veiligheid op trainingscircuits ligt meer dan ooit onder vuur, wat denk jij dat een realistische oplossing is om de veiligheid te verhogen?

Om te beginnen is het grootste probleem en dat is dat er veel te weinig trainingcircuits zijn in België, een uur regeling zoals in genk zou ook al veel oplossen tussen beginners tot pro’s. Ze kunnen mischien ook aan elke berg of gevaarlijke stukken gele vlaggen hangen zodat een toeschouwer kan vlaggen bij een valpartij.

MXM; Tot voor dit jaar was je een trouwe 2-takt rijder. Heb je er niet even over nagedacht om het EK 300cc mee te doen?  

Ja ik heb altijd twee takt gereden toen we over dit verhaal hoorde wouden we eraan meedoen. Ik heb er de hele winter mee liggen trainen en testen maar het werkte toch niet zo goed als we gehoopt hadden. We zijn dan voor dit jaar naar de 450cc over gestapt voor de wedstrijden waren begonnen, tot nu toe heb ik er nog geen spijt van als ik de deelnemerslijst van het EK 300 in Bulgarije zag, amper 12 man. Dit jaar blijven we dus nog even in België en de imba wedstrijden.

Graag had ik volgende personen nog bedankt: mijn ouders, mijn vriendin, nonkel ronnie, ons moeke, het team JDS, Acerbis benelux, dakewerken Owen, Mika metals, Lucas Oil, Center wheels en DAM racing. Alsook bedankt voor dit interview !!

Tekst & Foto: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven