X

Van Horebeek zet stap voorwaarts na winst in Gemert

Yamaha Factory Racing rijder en 2014 vice-wereldkampioen Jeremy Van Horebeek heeft tot nu toe nog geen gemakkelijke start gehad in de nieuwe Grand Prix campagne, waarin hij toch werd verwacht om het Cairoli niet te gemakkelijk te maken. Een vijfde plaats in Qatar werd spijtig genoeg gevolgd door twee DNF’s als gevolg door een crash in de kwalificaties reeks van Thailand. Hierdoor mist hij een beetje zijn start van het seizoen waar hij toch vorig jaar nog aan de reeks van twaalf podiumplaatsen begon. De 25-jarige Van Horebeek had dus terug wat nood aan vertrouwen en won afgelopen weekend toch al de beide reeksen van de openingsproef van het Open Nederlands kampioenschap in Gemert.

‘JVH’ ging de week na Thailand al testen met het Italiaanse fabrieksteam voordat hij naar Nederland afreisde om te werken aan juiste afstelling van zijn YZ450FM motor. “Alles ging goed in Gemert, maar het is nog steeds niet wat ik wil en dus zullen we moeten blijven verder werken,”zei hij. Het ging goed afgelopen weekend en ik heb vooral veel geleerd over mezelf en de ook van de motor.” Van Horebeek was onbetwistbaar de snelste en leidde dan ook de beide reeksen van start tot finish.

Terwijl veel rijders nu al denken aan de lange trip richting Argentinië. Zal van Horebeek zich gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd nu komend weekend. Dan krijgen we de openingsproef van het Belgische kampioenschap in Moerbeke-Waas. De Yamaha rijder moet nog wat snelheid bij winnen om in de clinch te kunnen gaan met zijn nieuwe teamgenoot Romain Febvre die als “MXGP Rookie” in het team is gekomen. Febvre maakte al meteen indruk door al top drie te rijden in de hitte van Thailand afgelopen GP. Vorig jaar zat van Horebeek nog alleen in de MXGP klasse voor Yamaha en had hij Christophe Charlier mee onder het luifel staan die in de MX2 klasse werd ingezet door Yamaha.

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: CDS/Bavo Swijgers