X

Charlier gretig, Bengtsson afwezig in Matterley Basin

De Grote Prijs motorcross in Groot-Brittannië komend weekend is de 7de stop op de kalender van 18. Christophe Charlier zal in Matterley Basin de enige 24MX Honda Racing rijder zijn. Teammaat Filip Bengtsson blijft op doktersvoorschrift immers nog even aan de kant om helemaal te herstellen van zijn zware hersenschudding, opgelopen in Valkenswaard. Voor de 23-jarige Charlier biedt de Britse MXGP een uitgelezen kans voor sportieve weerwraak na een seizoensstart in mineur.

Weinig circuits kunnen zich qua populariteit meten met de befaamde baan in Winchester. Rijders zijn unaniem lovend over de omloop die in 2006 werd aangelegd door parcoursbouwer Johnny Douglas Hamilton. Ook het publiek weet ‘Matterley’ te smaken en sinds 2006 ontving de site zowel de MX of Nations als alle mogelijke internationale raceklassen. Jammer genoeg komt de GP van Groot-Brittannië net iets te vroeg voor Filip Bengtsson. De Nederlandse Zweed kreeg volledige rust voorgeschreven om zijn hersenschudding te laten genezen zoals het hoort. Fillibang deed al heel wat ervaring op in zijn eerste volledige MXGP seizoen en hij kijkt er enorm naar uit om weer aan de start te staan voor de Franse GP over 8 dagen.

Christophe Charlier, die op dit moment 21ste staat in de tussenstand van het WK, heeft een duidelijke briefing: hij moet de aansluiting zoeken met de top-15. In 2013 was CC23 nog MX2 reekswinnaar in Matterley Basin, de Corsicaan voelt zich er dan ook thuis. Hoewel de getalenteerde 24MX Honda rijder al flitsen van zijn snelheid liet zien in de MXGP weerspiegelen zijn resultaat niet meteen het goede gevoel dat hij heeft op de Honda CRF450R. Zoals steeds bij onze overburen heeft ook het weer komend weekend een belangrijke rol. Voorspellingen voor morgen en zaterdag geven veel kans op regen, maar voor zondag worden zon en warme temperaturen vooropgesteld. De staat van de baan zal bovendien erg beïnvloed worden door het uitgebreide wedstrijdschema. Want naast de ‘grote jongens’ van de MXGP en MX2 komen ook EMX125, EMX250 en de aanstormende talenten van het Honda Europees 150 kampioenschap in actie. Meer dan genoeg dus om naar uit te kijken!

Christophe Charlier: “Matterley Basin heeft heel veel te bieden! De sfeer is er altijd top, maar ook de baan is fantastisch. Als piloot trek je er met plezier naar toe. Normaal gesproken zijn er goede inhaalmogelijkheden, en omdat het circuit zo breed is kan je ook experimenteren met andere lijnen. Ik voel me goed, we hebben deze week prima werk geleverd met het team. Het is trouwens altijd interessant om in België of Nederland te trainen. Zo waren in Genk ook Febvre en Bobryshev aan het werk. Dat geeft zelfs op training toch een indicatie over je snelheid. In het verleden heb ik al mooie momenten beleefd in Groot-Brittannië. Ik won twee jaar geleden een manche in Matterley, in het EK won ik de twee reeksen in Hawkstone Park.”

Filip Bengtsson: “Erg jammer is het, maar ik zal er niet bij zijn dit weekend! Gelukkig voel ik me al veel beter. Helaas is rusten de enige manier waarmee je een hersenschudding kan behandelen. Daarom komt Matterley Basin iets te vroeg. Als je ofwel steeds aan het rijden of trainen bent, valt het helemaal niet mee om stil te moeten zitten. (lacht) Het ergste van al is dat je weinig of niets anders kan doen dan naar buiten kijken om te zien hoe het gras groeit! Je mag niet naar TV kijken bijvoorbeeld en ondertussen heb ik alle motorcrossmagazines al van achter naar voor gelezen, en weer terug. Echt, journalisten mogen het testen als ik er weer bij ben in Villars sous Ecot! Ik wens Christophe en het team in ieder geval veel succes voor dit weekend. Zelf zal ik naar Paul Malin luisteren op TV om op de hoogte te blijven, of Frank Weeink natuurlijk. Da’s nog goed voor mijn Nederlands!”