X

We krijgen een strijd in Mont-Saint-Guibert: Van Horebeek Vs. de Dycker

Aanstaande zondag staat er de allerlaatste manche van het Belgisch kampioenschap motocross 2015 op het programma in Mont-Saint-Guibert. Door omstandigheden telde dit kampioenschap echter 4 manches ipv 5, maar dat maakt het er niet minder spannend om. In de Open klasse ligt alles helemaal open, zo is het verschil met nog maar 3 reeksen te gaan slechts 14 punten tussen Van Horebeek en de De Dycker, dit in het voordeel van Van Horebeek. De Yamaha rijder had in Kester niet zijn beste dag, met twee keer een vijfde plaats en een DNF liet hij De Dyckers’ mechanische pech in de eerste manche daar ongestraft.

De Dycker, die net uit blessure terug keert zal wel moeten rekenen op wat hulp van buitenaf, want mocht de ktm rijder alle 3 de manches winnen dan moet Jeremy Van Horebeek telkens op een 3e plaats eindigen. Die hulp van buitenaf kan komen van de mooie deelnemerslijst. Zo staan Benoit Paturel, Davide Guarneri, Dean Ferris, Harri Kullas, Petar Petrov en tweevoudig wereldkampioen Steve Ramon aan de start. Ook Milko Potisek staat aangekondigd, maar dit is afwachten hoe zijn vormpeil is na zijn zware blessure van afgelopen winter. Hier de volledige stand van het Inters Open BK.

In de MX2 is er ook nog een open strijd, in de klasse die samen rijd met de Open klasse en vaak vergeten wordt strijden Brent Van Doninck en Damon Graulus mee voor de Belgische titel. Zij zijn gesplitst door een verschil van 23 punten. Alsook Cedric Grobben en Mark Boot kunnen mathematisch gezien nog de Belgische titel clinchen. Hierbij de stand van het Inters MX2 BK.

Praktische info: Inkom €25 – Eerste manche, jeugd 10:30 – Eerste manche Inters Open 12:50 – adres: Mont-Saint-Guibert, afrit 9 E411, vanaf autostrade aangewezen – Welcomes office: Chaussée de namur 65 à Nil saint Vincent 1457

In de zomerstop vergeten wat er de voorgaande BK manche’s gebeurd is?! Hierbij een opfrisser:

Tekst & Video: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven
Foto: CDS