X

Kalender veranderingen in Nederland en België!

Het is al een drukke week geweest voor federaties van alle niveaus, eerder deze week raakte bekend dat de MXGP van Maleisië niet door gaat en nu komen ook de KNMV en BMB naar buiten met lichte kalender wijzigingen.

De Dutch Masters of motocross zal een stuk vroeger beginnen dan gepland. De club van RES Axel zal het Nederlandse seizoen openen op 13 maart. Dit ten koste van de organisatie in Oldebroek die problemen hadden met de licentie van de gemeente. Deze wedstrijd in Axel past perfect binnen de BMB kalender en valt twee weken voor de eerste Europese MXGP in Valkenswaard. Zonder twijfel zal er dus erg veel en snel volk aan de start staan in Axel. Alle andere datums van de Dutch Masters of motocross blijven hetzelfde waardoor de kalender er nu als volgt uit ziet;

• 13 maart 2016 – Axel
• 24 april 2016 – Mill
• 12 juni 2016 – Markelo
• 3 juli 2016 – Emmen
• 10 juli 2016 – Halle

Ook in België komt er nog een extra wedstrijd bij, zo zal er in Etroeungt in Noord-Frankrijk een Belgian National georganiseerd worden, dit op 3 juli. Deze wedstrijd valt helaas samen met een wedstrijd voor de Dutch Masters of motocross wedstrijd in Emmen. Piloten die beide kampioenschappen betwisten zullen dus een keuze moeten maken tussen het diepe zand in Emmen of de harde baan van Etroeungt.

Tekst & Foto: Frederik Van Eeckhoven