X

Robin Bakens knokt zich doorheen buikgriep tijdens DMoM

De eerste wedstrijd op de MX1 motor verliep niet meteen van een leien dakje voor de kersvers Kawasaki piloot, Robin Bakens. Nog voor hij één meter kon rijden wist Bakens alvast dat het een erg lange dag ging worden, zo begon hij ’s morgens aan zijn normaal ontbijt en nog voor hij klaar was moest alles er terug uit.

Tijdens de tijdstrainingen werd dan ook duidelijk dat dit niet zomaar even een maaltijd was die slecht viel, na enkele ronden sijpelde al de kracht alreeds weg en bleef er enkel een slap en futloos gevoel achter. Een teleurstellende 31e tijd was dan ook het resultaat.

Tussen tijdstraining en de eerste manche heeft Robin niks kunnen eten, alleen de sportshakes van Herbalife bleven binnen maar aan vast voedsel moest hij niet eens beginnen. Bij de start van de eerste manche was het vormpijl dan ook beneden alle niveau. Door de slechte tijdstraining moest Bakens dan ook nog eens van de tweede rij starten, wat het er alleen maar moeilijker op maakte. Tijdens de manche vond hij echter verbazingwekkend genoeg wel een goed ritme, maar niet voor lang, na slechts 10 minuten was het helemaal op bij de Kawasaki rijder en begon de ziekte hem parten te spelen. Uiteindelijk finishte hij op een 23e plaats.

In de tweede manche zakte de moed al na de verkenningsronde in de Gaerne botten van Bakens. Nog steeds had hij geen hap gegeten en dat in combinatie met het loodzware circuit zag Robin het helemaal niet zitten om aan de manche te beginnen. Maar voor alle sponsoren zoals ook ‘Het Ploegske’ heeft hij besloten de manche te starten. Na de gehele reeks geen enkel duel aan te gaan en gewoon zijn eigen tempo te rijden kwam Robin Bakens als 17e of de finish.

Robin Bakens: “Zonder twijfel was dit één van de zwaarste crossen van mijn leven. Nog nooit heb ik zo ziek op mijn motor gekropen, maar alle ervaring op de MX1 machine is nu welkom. Hierbij wil ik ook iedereen bedanken die mij steunt in het 2016 seizoen Arai Helmets, Gaerne Boots, Putoline motorcycle oils, Twin Air, No Limit Graphics, Acerbis, Spirit suspension, REV Training, Het Ploegske, Prodeals, Bakens Motoren, Scott goggles, Gebben Motoren, Van Venrooy, Van Hasselt Exhausts, De Witte-De Cauwer vers fruit groothandel.

Volgende week zal ik aan de start staan tijdens het BK Inters in Moerbeke-Waas, dat zal na mijn polsbreuk van vorig jaar vooral mentaal een moeilijke wedstrijd worden.”

Foto’s: Frederik Van Eeckhoven