X

Jeffrey Dewulf stijgt naar de derde plaats.

Met veel plezier reisde Jeffrey Dewulf naar Mill voor de tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross. Vorig jaar werd het seizoen afgelopen op circuitpark ‘De Kuilen’ en toen wist Jeffrey de laatste manche van het seizoen te winnen. Dit jaar lukte winnen niet maar de Belg stijgt na zijn sterke optreden naar de derde plaats in de tussenstand. De overwinning op het Brabantse circuit ging naar landgenoot Kevin Strijbos die beide manches wist te winnen.

Na zijn zesde trainingstijd keek Jeffrey vol vertrouwen naar de wedstrijden later op de middag. De eerste manche komt de JH MX Service-KTM goed uit de startblokken en achter Coldenhoff en Yentel Martens gaat Jeffrey als derde de eerste bocht in. In de eerste ronde komt Strijbos voorbij waardoor de crosser uit Jabekke terug zakt naar de vierde plaats. Een ronde later lukt het Jeffrey om voorbij te gaan aan landgenoot Martens maar de achterstand op het duo aan de leiding is dan al zeven seconden. Na ruim tien minuten weet Jeffrey de derde plaats vast te houden maar dan komt de Rus Bobryshev voorbij. Opnieuw tien minuten later zorgt een klein stuurfoutje dat er twee plaatsen verloren gaan. Kevin Wouts en Martens zorgen ervoor dat Jeffrey buiten de top vijf raakt en tevreden moet zijn met de zesde plaats.

De start van de tweede manche is minder goed maar de BO Oil gesmeerde KTM met Jeffrey aan het stuur komt snel naar de top tien. Een ronde later worden voormalig Wereld Kampioen MX1, David Philippaerts en regerend Open Nederlands Kampioen William Saris gepasseerd door Jeffrey. Daarna wordt de achtervolging op Martens ingezet en na ruim 15 minuten wedstrijd wordt de zesde plaats veroverd. Ruim drie ronden later maakt Jeffrey een klein foutje waardoor Martens en Rick Satink voorbij gaan. Martens kan nog terug worden gepakt maar Satink laat dat niet gebeuren en Jeffrey wordt deze manche zevende. In het dagklassement is Jeffrey goed voor de vijfde plaats en in de tussenstand stijgt de Oost-Vlaming naar de derde plaats!

Volgende wedstrijd:
Op 5 mei komt Jeffrey in actie tijdens de Internationale wedstrijd op het circuit van Rhenen. Daarna reist de KTM-rijder door naar Teutschenthal voor deelname aan de Grand Prix van Duitsland. Op 12 juni gaan de KNMV Dutch Masters of Motocross verder op het circuit van Markelo.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross #2 MX2; Mill, NL:

1e manche
1 Kevin Strijbos B Suzuki
2 Glenn Coldenhoff NL KTM
3 Evgeny Bobryshev Rus Honda
4 Kevin Wouts B KTM
5 Yentel Martens B Husqvarna
6 Jeffrey Dewulf B KTM
2e manche
1 Kevin Strijbos B Suzuki
2 Glenn Coldenhoff NL KTM
3 Evgeny Bobryshev Rus Honda
4 Ceriel Klein Kromhof NL Honda
5 Kevin Wouts B KTM
7 Jeffrey Dewulf B KTM
MX1 Dagklassement
1 Kevin Strijbos B Suzuki 1-1
2 Glenn Coldenhoff NL KTM 2-2
3 Evgeny Bobryshev Rus Honda 3-3
4 Kevin Wouts B KTM 4-5
5 Jeffrey Dewulf B KTM 6-7
Stand KNMV DMofMX MX1 na 2 wedstrijden
1 Evgeny Bobryshev Rus Honda 90
2 Kevin Strijbos B Suzuki 65
3 Jeffrey Dewulf B KTM 59
4 David Philippaerts I Yamaha 55
5 Kevin Wouts B KTM 49

Door: Steven van Kempen/KEMCO – Foto: Frederik “VePix” Van Eeckhoven