X

Shaun Simpson gaat voor overwinning in Oss!

Als Shaun Simpson van start gaat, geeft-ie het volle pond! Je kan er dus gif op innemen dat de Wilvo Yamaha rijder er morgen zal stààn in Oss voor de openingsronde van de Dutch Masters of Motocross. De populaire Schot gaat nooit een uitdaging uit de weg en hij voelt zich op zijn best als de omstandigheden zwaar zijn.

Of er ergens Hollands bloed zit in de familie Simpson weten we niet. In ieder geval heeft hij het hier steeds naar zijn zin. Door de jaren boekte hij in Nederland schitterende successen (red. twee GP zeges op Nederlandse bodem, eerste reekszege ooit in Valkenswaard!), en kende er productieve samenwerkingen met o.a. tuners John Volleberg en Hans Koenen, trainer Twan van Den Heuvel en nu dus ook met het nagelnieuwe Wilvo-Yamaha team van Louis Vosters!

In amper de tweede Grote Prijs van het officiële Yamaha MXGP uit Bergeijk reed Shaun al naar de overwinning. Shaun Simpson: “Op zo’n dag als in Indonesië moet je het maar doen met wat er voor handen is! Ook al is de baan zwaar of wat de beslissingen ook moge zijn die anderen voor jou maken. Argentinië was vrij positief maar ik maakte teveel fouten en ik had niet het beste gevoel met de baan. Dan moet je gewoon snel de bladzijde omdraaien. Alles gaat in ieder geval in de goede richting. We zijn gezond, de Yamaha loopt prima en de sfeer in het team is geweldig.”

Denk jij dat ‘Braveheart’ de Dutch Masters of Motocross in Oss gaat winnen? Stem dan hier op Shaun Simpson in onze poll!

Foto’s: CDS, shotbyBavo