X

Watson wint, Van de Sande 2de in Beachcross Berck

Berck sur Mer trok vandaag de eerste ronde van het 24MX Frans Beachcross Kampioenschap op gang. Endurist Nathan Watson gaf in de finale vandaag alle crossers het nakijken. De rap Brit haalde het voor Axel Van de Sande en Adrien Van Beveren.

Maar liefst 630 deelnemers waren afgezakt naar Berck voor de openingsronde van het Franse strandracekampioenschap. Onder hen zowat alle toppers. De lokale favoriet Adrien Van Beveren, pas terug van de rally van Marokko, maakte een goede indruk. Dat kan ook gezegd worden van de vele Belgen aan de start! Daymond Martens was ‘s morgens de snelste in zijn kwalificatiegroep voor Axel van de Sande, Yentel Martens en Steve Ramon. De eerste manche in groep B ging naar Richard Fura voor de local heroes Milko Potisek en Van Beveren.

De snelheid komt er aan voor Yentel Martens, maar in de Superfinale had hij pech.

In de tweede manche deed Yentel Martens nog een plaatsje beter. De Rockstar Energy Husqvarna rijder eindigde tweede na Watson. Ramon was nu derde maar ook Ricky Claus zat er goed bij met een 8ste plaats. Ook in de Superfinale -Finale Or- liet Watson zich opmerken. De EnduroGP topper domineerde eigenlijk van start tot finish. Toch speelden de Belgen opnieuw een hoofdrol. Van de Sande bewees dat hij de overstap naar de Kawa goed heeft verteerd, hij naderde op een zeker moment tot op minder dan 20 seconden van Watson. In een rechtstreeks duel om de tweede plaats hield Axel uiteindelijk Van Beveren, toch niet de eerste de beste, af! De drievoudige Le Touquet winnaar was Van de Sande gepasseerd in de voorlaatste ronde, maar onze landgenoot sloeg uitstekend terug in de slotfase.

Super debuut op ‘groen’ voor Axel Van De Sande!

Beide ‘Martensen’ hadden in de Superfinale minder geluk. Yentel kwam in de tweede ronde in aanraking met Daymond waardoor zijn motorblok beschadigd raakte. Opgave voor Yentel terwijl Daymond genoegen moest nemen met een 14de plaats.

Superfinale
1. Nathan Watson, 2. Axel Van de Sande, 3. Adrien Van Beveren, 4. Steve Ramon, 5. Maxime Renaux, 6. Jeffrey Dewulf, 7. Richard Fura, 8. Damoen Prevot, 9. Stephane Watel, 10. Victor Gembala

Foto: cfs/Xavier Leporcher, Margaux Seinnave