X

Dierckens/Rostingt winnen de BK zijspancross te Gooik!

Arne Dierckens/Luc Rostingt hebben de goed bezette BK Zijspannen te Gooik weten te winnen. Met een eerste en een derde plek in de heats wisten zij dagoverwinnaar te worden voor Veldman/Janssens en Vanluchene/Van den Boogaart.

Een perfect aangelegde crossbaan en een samenwerking van verschillende bonden pakte goed uit. Eindelijk zagen we weer eens een goed bezette deelnemers-lijst in het BK met een 29-tal zijspannnen in Gooik. Bijzonder was de naam van Jason Vandaele. De Belgisch kampioen van 2017 reed na 10 maanden niks op een zijspan te hebben gedaan door allerlei blessures voor nu eenmalig mee, en wel samen met topbakkenist Robbie Bax.

Dierckens/Rostingt pakte in de eerste heat de kopstart en zouden de heat ook winnend afsluiten. Santermans/Beleckas waren als vierde weg maar kwamen vrij snel langs Vanluchene en Veldman gereden en werden tweede. Veldman/Janssens op hun beurt werden derde na een fel duel met Van Werven/Mans die vierde zouden worden. Vanluchene/Van den Boogaart werden dan vijfde na een wissel van een niet werkende crossbril en problemen met de dodemans knop. Op de zesde plek zagen we dan, zij het met een aardig gat naar de top vijf, Vandaele/Bax op de finish. Een mooi resultaat voor iemand die maanden niks heeft gedaan binnen de zijspancross waarmee Vandaele duidelijk zijn klasse bewees in Gooik!

In de tweede heat stond er geen maat op Vanluchene/Van den Boogaart en Veldman/Janssens. Zij aan zij kwamen zij de eerste bochten door waarna Vanluchene aan het langste eind trok. Vanluchene/Van den Boogaart gaven de eerste plek in deze tweede heat niet meer weg en werden dan ook als eerste afgevlagd met op de tweede plek de steeds sterker rijdende combinatie van Veldman/Janssens. Een halve minuut hierna kwam dan Dierckens over de streep en won hiermee in de daguitslag de BK te Gooik na de overwinning in heat 1. Santermans deed eerst mee om de top plaatsen, maakte echter een incident mee en viel terug maar wist zich nog knap naar de vierde plek te rijden. Dan zagen we op vijf wederom verrassend goed Vandaele/Bax en op zes kwamen dan nu Stanneke Goeyvaerts/ Dennis van der Bulck na een sterke heat over de finish rijden. Van Werven/Mans vielen weg uit de top vijf na problemen met de koppeling.

Zo pakte Dierckens/Rostingt dus de overwinning met op twee Veldman/Janssens en op drie Vanluchene/Van den Boogaart die hiermee de leiding behielden in het BK Zijspancross 2018.

De volgende wedstrijd om het BK Zijspancross volgt op 15 juli in Hasselt waar de MC Santi de organisatie op zich zal nemen voor een spetterende finale!

 

Volledige uitslag BK zijspancross Gooik 2018

 

Tekst: Emil Bilars
Foto: www.orangehat.nl