X

Ferrandis maakt het mooie weer in modderig Unadilla!

Het AMA Motocross gebeuren streek neer op één van de mooiere circuits van op de kalender, alleen werd de wedstrijd dit jaar net zoals vorig seizoen getroffen door triest regenweer. De regen had de baan herschapen tot een modderig landschap, een landschap waarop de Fransman Dylan Ferrandis zich duidelijk het beste in voelde.

Gelukkig stopte de regen zelf net voor de start van de eerste manche in Unadilla, en zo moesten de piloten enkel nog maar de strijdt aangaan met wat het regenweer had aangericht. Want wat een modderzooi had moedernatuur er van gemaakt! Een zooi waarin Rockstar Energy Husqvarna piloot Michael Mosiman zich aanvankelijk het beste in voelde. De jongeman nam de holeshot en bouwde een voorsprong uit op de rest van het veld. Na enkele ronden kon Dylan Ferrandis echter de voorsprong van Michael Mosiman beetje bij beetje verkleinen. Om zo na een crash van de Husqvarna piloot in de vijfde ronde de leiding in de wedstrijd over te nemen. Dylan Ferrandis legde er vervolgens duchtig de pees op, zelfs een kleine crash en aanraking met de afsluiting konden de Fransman niet meer van de overwinning in de eerste manche houden! Achter hem finishte teamgenoot Aaron Plessinger als tweede voor TLD KTM piloot Shane McElrath. Deze KTM piloot profiteerde in de allerlaatste fase van de wedstrijd van een crash van Mitchell Harrison om alsnog derde te finishen. Mitchell Harrison zelf finishte vervolgens als vierde voor Chase Sexton en de onfortuinlijke Michael Mosiman.

Tweede reeks betekende nieuwe kansen voor iedereen. In de eerste bocht gingen deze nieuwe kansen echter al meteen in rook op voor Michael Mosiman, hij kwam met nog enkele andere ten val in een startcrash. De kopstart was er dan weer voor Cameron McAdoo, de Geico Honda piloot. Na enkele bochten kregen we McAdoo, J. Smith, Harrison en Ferrandis voorin. Al snel brak echter de veer bij Jordan Smith, dit onder de immense druk van Mitchell Harrison. Na enkele ronden was het Cameron McAdoo’ om onder de rijzende druk door te gaan. Hij zag vervolgens Harrison, Ferrandis, Plessinger en Savatgy voorbij razen.

Ondertussen was Mitchell Harrison aan de leiding gekomen in de wedstrijd, maar de Rockstar Energy Husqvarna piloot voelde de hete adem van zijn voormalige Yamaha teamgenoten Dylan Ferrandis en Aaron Plessinger. Deze drie piloten zaten allen op een zakdoek. Dylan Ferrandis trachtte de leiding te nemen, maar werd meteen gecounterd door beide concurrenten viel terug naar de derde plaats. We kregen een intense slotfase met meer van deze acties tot Mitchell Harrison die nog steeds de leider in de wedstrijd was in contact kwam met één van de gedubbelde piloten. Mitchel Harrison verloor de leiding in de wedstrijd en meteen ook zijn podium plaats waarmee Joey Savatgy aan de haal ging.

Vooraan betwistte Dylan Ferrandis en Aaron Plessinger dan weer wie zich als beste modderduivel mocht kronen in Unadilla. Met nog twee minuten plus twee ronden op de tabellen, nam Dylan Ferrandis een betere lijn dan zijn teamgenoot. Dit was meteen ook het sein om als een raket door te vliegen naar een dubbele reekszege. Aaron Plessinger finishte op vijf seconden tweede en Joey Savatgy finishte als derde. Mitchell Harrison finishte net zoals in de eerste manche vierde en dit was voldoende om mee op het overal podium te mogen, als derde overal!

In het kampioenschap heeft Alex Martin het nu echt wel helemaal verbrod, indien Aaron Plessinger géén blessures kent zal de Yamaha piloot deze titel AMA 250 Motocross titel aan zijn palmares mogen toevoegen. Nog opvallend is de vijfde plaats in het kampioenschap van Dylan Ferrandis, rekening houdend met het feit dat de Fransman de eerste drie ronden heeft gemist wegens blessure.

250 Moto 1 Resultaat
1. Dylan Ferrandis
2. Aaron Plessinger
3. Shane McElrath
4. Mitchell Harrison
5. Chase Sexton
6. Michael Mosiman
7. Colt Nichols
8. Joey Savatgy
9. RJ Hampshire
10. Alex Martin
11. Jordon Smith
12. Justin Cooper
13. James Weeks
14. Enzo Lopes
15. Cameron McAdoo
16. Hayden Mellross
17. Dakota Alix
18. Martin Castelo
19. Sean Cantrell
20. Jordan Bailey

250 Overal Resultaat Unadilla
1. Dylan Ferrandis (1-1)
2. Aaron Plessinger (2-2)
3. Mitchell Harrison (4-4)
4. Joey Savatgy (8-3)
5. Chase Sexton (5-8)
6. Shane McElrath (3-14)
7. Alex Martin (10-7)
8. Colt Nichols (7-10)
9. Justin Cooper (12-6)
10. Michael Mosiman (6-13)

250 Moto 2 Resultaat
1. Dylan Ferrandis
2. Aaron Plessinger
3. Joey Savatgy
4. Mitchell Harrison
5. Cameron McAdoo
6. Justin Cooper
7. Alex Martin
8. Chase Sexton
9. Austin Forkner
10. Colt Nichols
11. RJ Hampshire
12. Jordon Smith
13. Michael Mosiman
14. Shane McElrath
15. Ramyller Alves
16. Luke Renzland
17. Jordan Bailey
18. Hayden Mellross
19. Dakota Alix
20. Sean Cantrell

AMA MX250 Stand i/h kampioenschap
1. Aaron Plessinger, 415
2. Alex Martin, 337
3. Justin Cooper, 291
4. Shane McElrath, 278
5. Dylan Ferrandis, 254
6. RJ Hampshire, 252
7. Chase Sexton, 251
8. Austin Forkner, 250
9. Joey Savatgy, 247
10. Jordon Smith, 244

Foto: Jeff Kardas