X

WK Zijspancross kalender 2019!

De kalender voor het WK Zijspancross 2019 is nu definitief vastgesteld. Hieronder vind men de data van alle Grand Prix waarin de beste sidecar-teams op deze aarde zullen strijden voor de Wereldtitel.

De grootste wijziging ten opzichte van de eerder verschenen voorlopige kalender is het feit dat de Belgische Grand Prix te Gooik twee weken later zal plaatsvinden en wel op 1 september.

Gooik zal de tweede Belgische Grand Prix zijn in 2019 want de MC Maasland heeft op 7 april de eer om het WK zijspancross seizoen op gang te schieten in Lommel.

Dan dienen de teams naar het Spaanse Talavera te verkassen en een week daarna volgt tijdens het paasweekend op de maandag de Grand Prix van Nederland plaats te Oldebroek, alwaar de topteams weer genoeg ‘airtime’ zullen krijgen op de vermaarde tafelberg. (zie kopfoto)

Nederland staat dit seizoen ook tweemaal op de kalender en de tweede Nederlandse GP zal worden verreden op een van de oudste nog bestaande cross-circuits te wereld als op 7 juli te Markelo om de WK zijspancross gestreden gaat worden.

Voor de zijspancross-fans in de Benelux is het al zeer mooi te noemen die 4 Grand Prix in Nederlands-talig gebied maar ook de Grand Prix van Frankrijk in het Noord-Franse Plomion op 2 juni is relatief dichtbij binnen een 60 kilometer van de Belgische grens en een uitstekende mogelijkheid om de cracks der zijspannen te bewonderen.

 

 

 

 

tekst en kopfoto: Emil Bilars

afbeelding: WSC Sidecarcross