X

Glenn Coldenhoff over Dutch Masters in Oss

Glenn Coldenhoff (Standing Construct KTM) is in de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oss net naast het podium geëindigd. Coldenhoff eindigde met een derde en vierde plaats in de manches op een vierde plaats in de daguitslag met hetzelfde aantal punten als teamgenoot Max Anstie.

Het circuit van Oss was harder dan normaal en door de droge weersomstandigheden was het hier en daar verraderlijk glad. Glenn begon positief aan de dag door in de tijdtraining een vierde tijd neer te zetten. Het zat allemaal dicht bij elkaar want Glenn stond slechts op 0,7 sec van de snelste man.

Bij de start van de eerste manche ging het mis want het starthek viel niet waardoor er voor een andere startprocedure gekozen werd. De organisatie koos voor een diagonale startopstelling zonder starthek en dit pakte goed uit voor Glenn. Hij dook op een derde plaats de eerste bocht in en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen.

“Het rijden ging niet soepel in de eerste manche. Ik heb de hele wedstrijd zo uitgereden maar was niet helemaal tevreden over het rijden. In de slotfase kwam Anstie er nog aan maar die heb ik achter mij weten te houden waardoor ik als derde over de finish kwam,’’ vertelt Glenn.

In de tweede manche werd er wel achter een starthek gestart maar ditmaal kwam Glenn minder goed weg. Rond de zevende plaats begon hij aan de wedstrijd maar wist zich al snel op te werken naar een vierde plaats. In de allerlaatste ronde gaf hij alles om Max Anstie nog te passeren maar helaas lukte dit niet. Coldenhoff kwam op een vierde plaats over de finish en miste hiermee net het podium.

“Het rijden ging in de tweede manche een stuk beter en het ging soepel. Jammer dat ik net niet op het podium mocht plaats nemen. Wel was het een positieve dag en een stap in de richting waar naar we op zoek zijn.’’

Op zondag 5 mei staat voor Glenn de volgende wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op het programma in Axel.

Daguitslag Dutch Masters 500 in Oss:
1. Arminas Jasikonis 50 Pnt
2. Gautier Paulin 44 Pnt
3. Max Anstie 38 Pnt
4. Glenn Coldenhoff 38 Pnt
5. Pauls Jonass 32 Pnt
Foto’s: Niek Fotografie