X

Leferink/Veldman winnen de NK zijspannen te Oldebroek!

Tim Leferink en Sam Veldman hebben de NK zijspannen te Oldebroek gewonnen. Net als in Lommel kon het duo via een eerste en een tweede plek in de heats op het hoogste podium schavot plaatsnemen. Als tweede mochten Kevin van Vaerenberg/Bjorn Roes op het podium plaatsnemen. Vos/Hoessen werden uiteindelijk derde en zo zagen we een tevreden zestal op het podium staan op circuit de Bargen te Oldebroek.

 

In beide manches gebeurde er een hoop maar het venijn zat duidelijk in de staart. In de eerste heat pakte Van Dijk de kopstart en deze werd halverwege de manche op de hielen gezeten door Hurkmans en Leferink. Hurkmans moest iets lossen en zo zagen we Leferink/Veldman het vuur aan de schenen leggen bij Van Dijk/Van der Putten.
In de laatste ronde, in de laatste 200 meter van de eerste heat, stak dan toch Leferink brutaal zijn zijspan buitenom  (zie foto) en kon zo voor de volgende laatste bocht net voor Van Dijk uitkomen en zo de eerste plek pakken die men luttele seconden hierna verzilverde op de finish met dus Van Dijk op twee en Hurkmans op drie.

In de tweede heat zagen we alweer Van Dijk als snelste weg bij de start, echter viel de combinatie uit in deze manche. Dit gold de eerste manche voor Weijers/Van der Putten, in de tweede manche echter stond er geen maat op dit duo. Glansrijk won men de tweede heat. Leferink/Veldman haakte op een gegeven moment wel aan maar lieten Weijers gaan in de wetenschap dat men met de tweede plek de dagoverwinning binnen had alsmede een karrenvracht aan NK-punten. Van Vaerenberg/Roes reden de hele manche strak op de derde plek en samen met hun vierde plek uit de eerste heat was dit genoeg om als tweede van de dag te worden geklasseerd.
Wilfred Vos en Moreno Hoessen pakte in de laatste ronde dan thuisrijder Cor van Werven de vijfde plek af en dat was dan samen met hun eveneens vijfde plek in de eerste heat net genoeg om als derde aan te schuiven op het podium.

Daguitslag NK Zijspannen Oldebroek

Tekst: Emil Bilars
Foto: Orangehat.nl