X

Brian Bogers mist Zweedse GP!

Helaas zal Brian Bogers (HRC Honda) niet van start gaan in de MXGP van Zweden. Afgelopen weekend liep hij in Imola een blessure aan de rechterschouder op.

Brian kwam in de tweede manche van de  Italiaanse MXGP ten val nadat hij was aangereden door een andere rijder.  Bogers kwam ongelukkig ten val op zijn schouder en moest hierdoor opgeven. Na onderzoek bij een specialist op maandag in België kreeg hij rust voorgeschreven maar dit bleek onvoldoende om tijdig fit te geraken voor Uddevella.

Voor de Eindhovenaat is dit een flinke teleurstelling want hij miste in 2019 nog geen enkele wedstrijd en hoopte het 2019 seizoen sterk te beëindigen. Bogers heeft nu zijn zinnen gezet op de volgende ronde in Turkije op 7-8 september, de voorlaatste ronde van het WK motorcross.

Brian Bogers: “Het is natuurlijk zonde om de Zweedse GP dit weekend te missen. Ik heb mijn best gedaan om er klaar voor te zijn en ervoor te zorgen dat ik zoveel mogelijk rustte, maar de schouder is nog niet op tijd genezen om weer op MXGP-niveau te kunnen racen. Ik reed gisteren (donderdag) gewoon om te kijken of het goed genoeg was, maar na een paar ronden wist ik dat ik zondag niet zou kunnen racen. Mijn doel is nu om volledig gezond terug te komen voor de volgende ronde in Turkije. Daar wil ik iedereen echt opnieuw laten zien tot wat ik in staat ben.”

Foto’s: ShotbyBavo