X

Take 5; Mirco ten Kate

Het seizoen 2019 zit erop en dat betekend terug kijken maar ook vooruitkijken! In deze Take 5 spreken wij met Mirco Ten Kate. De crosser uit Nieuwleusen liet zich dit jaar diverse keren voorin zien en wij wilde meer van hem weten! Hij zal op kort termijn toch wel overstappen naar de wegrace?

MXMag: Jij bent niet heel groot, was dit jou laatste seizoen in de 85cc-klasse?
MtK:
“Haha, ik ben inderdaad niet de grootste! Een paar weken terug heb ik een paar rondjes gereden op een 125cc, maar die was echt nog veel te groot voor mij. Ik pas nu goed op de 85 dus zal daar ook volgend seizoen op rijden.”

MXMag: De laatste jaren is de organisatie en de serie KNMV Dutch Masters of Motocross sterk verbeterd, hoe kijk jij als rijder hier tegenaan?
MtK:
“Zelf rij ik pas sinds twee seizoenen tijdens de KNMV Dutch Masters of Motocross dus hoe dat voorheen ging weet ik niet precies. Volgens mij is nu alles wel goed georganiseerd en zijn vooral de pitsstraat en de afspuit plaatsen goed verzorgt. Daarnaast is het voor ons vooral leuk om te kijken naar de toppers uit het wereldkampioenschap die natuurlijk niet zomaar dit kampioenschap komen rijden.”

MXMag: Als ik mezelf niet vergis waren er twee crossers bij de familie Ten Kate. Rijdt jou broer niet meer?
MtK:
“Nee, mijn broer Vito rijdt niet meer. Hij kreeg het nogal druk met school en reed daarom steeds minder en uiteindelijk had hij er steeds minder plezier in. Hij gaat gelukkig wel bijna altijd mee naar de ONK’s en de Dutch Masters of Motocross om mee te helpen met mijn brillen en pitbord dus helemaal uit het paddock is hij zeker niet!”

MXMag: De naam Ten Kate is natuurlijk heel beroemde bij iedereen die iets van tweewielers af weet. Jij crost al een tijdje, is dit al voorbereiding op een wegrace-carriere zoals Jaimie van Sikkelerus en min of meer ook Zonta van den Goorbergh?
MtK:
“Nee! Heel veel mensen vragen dat altijd aan mij maar nee hoor. Vorig jaar heb ik een keer op een wegracer gereden, dat was best leuk om te doen maar ik vind crossen toch echt veel leuker en daar ligt voorlopig nog zeker mijn voorkeur.”

MXMag: Hoe ziet jou programma in 2020 eruit?
MtK:
“Ik ga de KNMV Dutch Masters of Motocross en het KNMV ONK rijden bij de 85 grote wielen. Daarnaast zal ik proberen in ieder geval een aantal ADAC wedstrijden te rijden. Ik ben helaas te oud om nog EMX te mogen rijden, dat vind ik echt heel jammer.”

MXMag: Wat is jou doelstelling voor 2020, wanneer is dit seizoen geslaagd?
MtK:
“Iedere crosser wil natuurlijk winnen dus dat wil ik ook! Mijn seizoen is geslaagd als ik zelf weet dat ik alles heb gegeven en dan hoop ik dat ik daardoor voor de Nederlandse titels mee kan doen.”

MXMag: Dank je wel voor dit gesprek en veel succes gewenst! Wij gaan je volgen!
MtK:
Dank jullie wel.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie