X

Dex van den Broek ook de beste in Halle

Ook de derde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 65cc Kleine Wielen is gewonnen door Dex van den Broek. De Brabander wist op Circuit De Kappenbulten’ beide manches op zijn naam te schrijven. Daarmee blijft de Paez Racing-rijder ongeslagen in dit kampioenschap!

1e manche:
Smorgens in de training op het circuit van de HALMAC laat Dex direct zijn plannen zien. Hij traint het snelste en pakt zijn derde pole van dit seizoen. De start van de eerste manche is perfect en de 10-jarige crosser neemt dan ook direct de leiding in handen. Ronde na ronde neemt hij meer afstand van zijn achtervolgers waardoor Dex in de slotfase in de achterblijvers komt. Door zijn ruime voorsprong kan hij rustig en beheerst deze rijders passeren. Het tempo gaat iets omlaag maar zijn ruime voorsprong komt nooit in gevaar.

2e manche:
De tweede manche begint minder goed en daarom komt hij in de eerste bocht in het gedrang maar dankzij knap stuurwerk komt de scholier vanaf de tiende plaats toch als leider uit de eerste ronde. Daarna rijdt hij opnieuw zijn eigen wedstrijd en bouwt hij een ruime voorsprong op van bijna 60 seconden!. De manche wordt ook gewonnen en daarmee komt de teller op zes manche overwinningen in evenveel starts!

Volgende wedstrijd:
Over twee weken gaat het kampioenschap verder, dan wordt er gereden op het circuit van Oldebroek.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eric Laurijssen