X

Hakon Osterhagen komt niet tot scoren

Na zes maanden ging het Europees Kampioenschap 125cc eindelijk verder in Italië. Op het zonnige circuit van Faenza ging Hakon Osterhagen zijn vierde plaats in de tussenstand verdedigen. Het liep helaas anders voor de Noor want hij kwam beide manches niet tot scoren. In de tussenstand zakt hij daarom naar een elfde plaats. Andrea Bonacorsi wist de wedstrijd te winnen, Liam Everts blijft de leider in de tussenstand.

EMX125:
Na zijn zestiende tijd in de kwalificatie had Hakon er vertrouwen in voor de wedstrijden later op de dag. De start was niet goed en toen er ook nog een collega in de eerste bocht ging liggen werd het alleen maar lastiger. Vanaf de dertigste plek moet de CreyMert Racing-rijder zich naar voren zien te werken. Na twee ronden zijn er al vier plaatsen gewonnen maar dan gaat het mis. Hakon komt ten val en verliest maar liefst tien plaatsen. Vanaf de 36e plaats worden er nog plaatsen goed gemaakt maar met een 29e positie worden er geen punten gescoord.
De tweede manche begint gelukkig beter voor de FXR-geklede crosser die in het middenveld aan de wedstrijd begint. Vanaf de negentiende plaats probeert hij de weg naar voren te vinden. De aanval op de achttiende plaats verloopt niet goed en Hakon komt dwars op het circuit te staan. Gelukkig komt hij niet ten val maar op de steile helling is het lastig om opnieuw te vertrekken. Net buiten de punten vecht hij met voormalig EMX65 kampioen Smulders maar dan wil de Noor iets te veel. Hij gaat nu wel onderuit en daardoor komt de wedstrijd vroegtijdig ten einde.

Volgende wedstrijd:
Komende dinsdag gaat het Europees Kampioenschap 125cc verder ook dan op het circuit van Faenza.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eric Laurijssen