X

Dale en Gregoire pakken de ONK titels!

Op ‘Circuit De Vennebulten’ hebben Harry Dale en Dean Gregoire de titels gewonnen in het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd. In Varsseveld wist Harry beide manches op zijn naam te schrijven. De crosser uit Geldrop won de eerste manche en daarmee was hij al zeker van de titel! Chento van Zoest werd keurige negende in het dagklassement terwijl Noam Mezzavilla de dag als twaalfde wist te te sluiten.

50cc:
In de training is Van Hamond nipt sneller dan Harry en tijdens de eerste manche neemt Van Hamond ook de leiding. Harry volgt op de tweede plaats en na de eerste doorkomst neemt hij de leiding over. Vervolgens weet de crosser uit Manchester een kleine voorsprong te pakken om deze vervolgens uit te bouwen naar bijna zes seconden. De tweede manche weet Harry helemaal naar zijn hand te zetten. Hij neemt de beste start en rijdt de gehele wedstrijd aan de leiding. Met zes manche overwinningen en drie overall zeges is de titel voor de Brit. Een bijzondere titel voor Team Youth Pro MX want in het eerste seizoen (2017) van het team wist Dean deze titel ook op zijn naam te schrijven.

65cc KW:
Bij de 65cc KW komen twee rijders van Team Youth Pro MX in actie. Noam begint heel goed aan de eerste manche maar hij gaat even onderuit. Chento zit achter zijn teamgenoot en kan deze gelukkig ontwijken. Daarna weet de Limburger na twee ronden de vijfde plaats in handen te krijgen en deze heeft hij niet meer af. De KTM-rijder rijdt een sterke race en ziet deze beloond worden met een fors aantal punten. Noam weet zich nog te herstellen en de Belg komt nog als vijftiende over de finish. De tweede manche beginnen beide rijders in de top tien. Chento rijdt zich in twee ronden van de achtste naar de vierde plaats! Dan gaat het helaas mis op het door regenval steeds zwaarder wordende circuit. Door de val verliest Chento vele plaatsen en komt hij als vijftiende over de finish. Noam raakt in de eerste ronde buiten de top tien maar hij herstelt zich goed en wordt nu als negende afgevlagd.

65cc GW:
In de tijdtraining geeft Dean direct zijn visitekaartje af. Van Drunen weet nipt een snellere tijd te noteren en dan gaat Dean er nogmaals voor zitten. Hij weet als enige rijder onder de twee minuten te blijven en pakt daarmee de pole. De eerste manche is de start niet heel goed maar vanaf de vierde plaats stuurt de Brabander zich naar de leiding. Vervolgens geeft hij deze positie niet meer uit handen. Heel vastberaden stuurt hij zijn Vos Oss-KTM rond over het circuit en weet hij met bijna tien seconden voorsprong te winnen. Daarmee is Dean ook zeker van de titel want gevierd wordt door een beperkt aantal toeschouwers maar de vreugde is er niet minder om.
Tijdens de tweede manche neemt Van Drunen de beste start maar die gaat in de twee ronden in de fout. Precies een ronde later gaat Dean in de fout en daarbij breekt de remleiding van de achterrem af. Gelukkig kan Dean verder maar de omstandigheden maken het erg lastig. Het is een uur voor deze manche gaan regen en het circuit wordt steeds zwaarder. De 10-jarige crosser rijdt de wedstrijd uit en hij wordt derde wat hem de tweede plaats overlevert in het dagklassement.

Volgende keer:
Het seizoen was kort en heftig maar het Team Youth Pro MX weet twee titels naar zich toe te trekken. Door het corona virus is alles heel anders verlopen dan verwacht. Wij willen onze sponsoren hartelijk danken voor hun vertrouwen. Daarnaast een dankwoord aan de KNMV en de organisatoren die ondanks de vele regels en aanpassingen toch nog een kampioenschap hebben weten te organiseren. Een bijzondere prestatie en niet mogelijk zonder de vrijwilligers die onze sport een warm hart toe dragen! Iedereen hartelijk bedankt hiervoor. De plannen voor 2021 wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eric Laurijssen