Van de Moosdijk wint de tweede manche in Lommel!

Van de Moosdijk wint de tweede manche in Lommel!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het was vechten tegen de tranen van geluk voor alle teamleden die de laatste 25 minuten hebben ervaren als nooit tevoren! Op het circuit van Lommel heeft Roan de eerste Grand Prix manche overwinning voor het F&H Kawasaki MX2 Racing Team bezorgt. Een bijzonder prestatie voor de Kawasaki-rijder die bezig is aan zijn eerste volledige GP seizoen. In het dagklassement wordt Roan nipt tweede achter Ben Watson. Tom Vialle vergroot zijn voorsprong in de tussenstand opnieuw. Mathys Boisrame en Mikkel Haarup komen door blessures dit jaar niet meer in actie.

1e Manche
Voor de vijfde keer dit jaar mocht Roan vanaf de pole-position vertrekken. De Kawasaki-rijder kwam niet heel goed uit de start maar hij wist de eerste bocht mooi kort te draaien. Hierdoor wist de 20-jarige crosser als achtste uit de eerste bocht te komen. Vervolgens werkt de voormalig EMX250 kampioen zich snel op naar de vijfde plaats. In de derde ronde weet Roan een positie winst te boeken wanneer de nieuwe EMX250 kampioenschap Benistant kan worden gepasseerd. Daarna loopt de Eindhovenaar in op Renaux en Watson die samen strijden om de tweede plaats. In de tweede helft van de wedstrijden beginnen harde onderarmen op te spelen waardoor Benistant terug komt. Even later weet Kjer Olsen de vijfde plaats nog af te pakken en Roan komt dus als zesde over de finish.

2e manche
De start van de tweede manche is heel goed en Roan komt achter Geerts als tweede uit de eerste bocht! Vervolgens komt Vialle voorbij aan de Leatt-geklede crosser maar deze slaat snel terug om leider Geerts niet te laten gaan. Precies zoals jaren geleden op zowel de 85cc als 125cc machine vechten Roan en de Belg om de leiding. Na negen minuten gaat de leider in de fout en is Roan aan de leiding van deze manche over 30 minuten en twee ronden. De voorsprong is dan ruim vijf seconden maar deze wordt alleen maar groter wanneer de Kawasaki-rijder vrij spel krijgt! Met bijna acht seconden voorsprong ziet Roan het zwart-wit geblokt voor hem naar beneden gaan. De eerste manche overwinning is binnen voor de drievoudig Nederlands kampioen!

LEES MEER  Topcoureurs adviseren organisatie van MXGP in Oss

Volgende wedstrijd:
Vanuit het regenachtig Lommel reist het team direct door naar Italië. Op het circuit van Arco di Trento worden de laatste drie wedstrijden van dit Grand Prix seizoen verreden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: ShotbyBavo

Uw reacties