X

Van den Broek begint sterk aan het volgende hoofdstuk!

In Oldebroek had Dex van den Broek zich al verzekerd van de titel in het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 65cc Kleine Wielen. Tijdens de finale in Varsseveld maakte de KTM-rijder van de gelegenheid gebruik om zijn opwachting te maken bij de 65cc Grote Wielen. De Brabander deed het erg goed en werd dankzij een derde en vierde plaats ook vierde in het dagklassement!

Tijdtraining:
Een nieuwe klasse is natuurlijk altijd even wennen en daarbij komt nog dat de 65cc GW samen rijdt met de 85cc KW. Dex voelde zich direct goed op het circuit van de VAMAC. Met een derde trainingstijd gaf hij direct zijn visitekaartje af!

1e manche:
De eerste manche komt de Brabander redelijk uit de start. Hij komt als zesde uit de eerste bocht en hij vindt direct de aansluiting bij het groepje dat strijd om de derde plaats. Met mooi stuurwerk weet de crosser uit Deurne zich naar de kop van het groepje te werken. Het lukt hem zelfs om afstand te nemen maar de laatste twee ronden wordt het nog spannend. Heuver komt gevaarlijk dichtbij! Deze klasse rijdt langer en dat zorgt voor een zware slotfase. De Paez Racing-rijder moet heel hard werken maar hij weet Heuver achter zich te houden en de manche wordt als derde afgesloten!

2e manche:
Een uur voor de tweede manche begint het te regenen in Varsseveld. De regen blijft maar vallen en dat zorgt ervoor dat het circuit er helaas niet gemakkelijker op wordt. De start is niet goed maar in de eerste ronde weet de Van den Bosch Transporten gesteunde crosser zich van de dertiende naar de zesde plaats te werken. Vervolgens weet hij de derde plaats in handen te krijgen en komt zelfs de tweede man in het vizier! Wanneer de crossbril stuk gaat wordt het lastig om de aansluiting te vinden en lijkt er opnieuw een derde plaats te worden gepakt. In de laatste ronde wordt een achterblijver buitenom ingehaald maar dan rijdt Dex zich vast in de natte buitenwal. Het kostte heel veel tijd voor Dex om zijn motor uit de modder te krijgen en daardoor gaat de derde plaats verloren. Dex weet nog wel als vierde over de finish te komen en daarmee wordt hij ook vierde tijdens het debuut in deze klasse!

Volgende wedstrijd:
Het seizoen van 2020 zit erop en dat is door corona natuurlijk heel anders verlopen dan verwacht. Gelukkig is het de KNMV gelukt om nog een kampioenschap te organiseren en dat leverde Dex dus de titel op. In 2021 krijgt het hoofdstuk wat vandaag begonnen is een vervolg! Op het programma staat het KNMV ONK 65cc, het EMX65 en hopelijk het WK Jeugd in Griekenland.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eric Laurijssen