X

Hutten Metaal Yamaha haalt Bonacorsi en Sydow binnen!

Hutten Metaal Yamaha Racing presenteert voor 2021 een sterke EMX250 line-up. De snelle Jeremy Sydow (20) en EMX125 kampioen Andrea Bonacorsi zijn de nieuwkomers. De 15-jarige Dave Kooiker verlengt zijn verblijf bij het officiële Yamaha Motor Europe team.

Bonacorsi komt het team van Wim Hutten binnen door de grote poort. De 17-jarige Italiaan pakte namelijk zeven reekszeges in de EMX125, vier eindoverwinningen en vijf podiumplaatsen op weg naar de EMX125 titel. Het wordt dan ook interessant wat Andrea kan laten zien op de YZ250F met GYTR-kit.

Met Jeremy Sydow, terug van weggeweest in de EMX250, haalt Hutten Metaal Yamaha een titelkandidaat binnen. Door gezondheidsproblemen kende Sydow -dit jaar aan de slag voor Diga Procross GasGas- een MX2 debuutseizoen om snel te vergeten. In 2019 eindigde de Duitser sterk zesde in het 250cc, hoewel hij de eerste drie rondes miste. Dit seizoen domineerde Hutten Metaal Yamaha de wachtkamer van de MX2. De Fransman Thibault Benistant, volgend jaar fabrieksrijder voor Monster Energy Yamaha MX2, pakte immers overtuigend de titel.

Wim Hutten “Dit jaar was fantastisch. We zijn erg blij dat we Europees kampioen zijn geworden in de EMX250. Het was ons doel en we hebben het voor elkaar gekregen! Ik wil Yamaha en mijn hele team hiervoor bedanken. We hebben elkaar nodig gehad om dit te bereiken. Teamwork makes the dream work! Volgend jaar gaan we verder met Dave Kooiker. Hij is pas 15, maar we verwachten veel van hem in de toekomst. Hij is een erg getalenteerde rijder. We zijn ook blij dat we de Italiaan Andrea Bonacorsi hebben binnengehaald voor volgend seizoen. Dit jaar werd hij Europees Kampioen in de EMX125 klasse, en we denken dat hij ook in het EMX250 kampioenschap kan verrassen. Als derde rijder verwelkomen we de Duitser Jeremy Sydow. Hij is een ervaren rijder, met hem erbij hebben we zo een mooie mix. Ons doel blijft hetzelfde, we willen weer Europees kampioen worden in de EMX250-klasse. We kijken uit naar 2021!”

Thorsten Lentink, YME MX Racing coordinator:We zijn erg blij met de rijderselectie voor volgend jaar. Hutten Metaal heeft al bewezen dat het een zeer professioneel en serieus team is. Dat is echt belangrijk voor Yamaha om een solide basis te hebben voor onze Yamaha Racing-piramide. Di piramide gebruiken we om de volgende generatie racetalent op een veilige en professionele manier te ontwikkelen. Die structuur heeft trouwens al bewezen succesvol te zijn met Thibault Benistant die zowel EMX125-titel als EMX250 kampioen werd met onze officiële Yamaha-teams. Wij geloven in het Hutten Metaal-team en kijken er dan ook naar uit om in 2021 met een nieuwe line-up verder te gaan. Dave Kooiker is een jong talent en heeft al laten zien dat hij potentieel heeft, hoewel hij nog heel jong is.  We begrijpen echter dat het tijd zal kosten om zich helemaal te ontwikkelen. Dit geldt overigens ook voor EMX125 kampioen Andrea Bonacorsi. Andrea zal ook wat tijd nodig hebben om zich aan te passen aan de grotere motor, de 250cc. Voor de twee jonge rijders Dave en Andrea zal ons hoofddoel regelmaat zijn. Onze Duitse rijder Jeremy Sydow heeft al goede dingen laten zien op de 250cc en is al ervaren. Daarom hopen we dat hij hetzelfde pad kan volgen als onze 2020 EMX250-kampioen Thibault. Het is een spannende line-up, en we kijken ernaar uit om in 2021 een nieuwe pagina te schrijven in het Yamaha verhaal.”

 Foto’s: shotbyBavo, Hutten Metaal Yamaha