X

Potisek wint Hexis sand race, Van Berkel vijfde

Met twee reekszeges was Milko Potisek de grote triomfator van de Hexis sand race in Loon-plage. Geen wedstrijd om het franse strandracekampioenschap maar wel één met een mooi deelnemersveld. Lars Van Berkel stuurde zijn Honda in beide manches naar P5.

In tegenstelling tot de gebruikelijke strandraces was er -door de strenge coronamaatregelen- slechts plaats voor 30 starters.  In de eerste race kwam Potisek ijzersterk terug van de 10de plaats. Toch kreeg de Yamaha rijder de zege niet cadeau. Doordat hij stilviel in de slotfase, kwam Camille Chapeliere nog flink opzetten.Ook de jonge Jeremy Hauquier gaf zijn visitekaartje af met een knappe derde plaats. SR Honda Motoblouz rijder Lars Van Berkel was de hele dag regelmatig en werd telkens vijfde.

Ook Greg Smets presteerde constant in Loon. De Kempense KTM piloot liet namelijk twee zevende plaatsen noteren. In de herneming stond er geen maat op Potisek die vlot won voor de Brit Todd Kellet. Die zou trouwens tweede worden in de eindstand voor Chapeliere. De jonge Matheo Miot had pech in reeks 1 toen hij zonder benzine viel. In de tweede manche eindigde hij keurig zesde voor Smets. Nick Leerkes zette zijn beste prestatie van de dag neer met een 13de plek. Opvallend: FMX-ster Tom Pagès (23-17) verwacht je niet meteen in een strandrace maar met wat meer ritme kan hij ook hier zeker zijn mannetje staan.

Race 1
1. Milko Potisek, 2. Camille Chapeliere, 3. Jeremy Hauqier, 4. Todd Kellett, 5. Lars Van Berkel, 6. Daymond Martens, 7. Greg Smets, 8. Alexis Collignon, 9. Maxime Sot, 10. Damien Prevot ..16. Jeremy Coen, 20. Junior Bal, 21. Nick Leerkes, 26. Twan Van Essen


Race 2
1. Milko Potisek, 2. Todd Kellett, 3. Jeremy Hauqier, 4. Camille Chapeliere, 5. Lars Van Berkel, 6. Matheo Miot, 7. Greg Smets, 8. Kilian Branco,  9. Andy Bethys, 10. Valentin Madoulaud…13. Nick Leerkes, 19. Daymond Martens, 21. Junior Bal, 22. Twan Van Essen, 27. Jeremy Coen

Foto’s: Mediacross, Dylan Botte