X

Ken Bengtson wint in Zweden, Liam Everts finisht als zevende

De eerste dag van het Zweeds kampioenschap werd vandaag gereden in Saxtorp. De MX2 race werd gewonnen door de Zweed Ken Bengtson maar Liam Everts had zich zijn dag wellicht anders voorgesteld.

In de eerste reeks vertrok Everts rond de tiende plek en werkte zich stelselmatig naar voren. In zijn betrachting om de derde plek te veroveren schoof hij onderuit in een bocht en nam ook nog een oprukkende Isak Gifting mee in zijn val. Everts kon snel weer verder en finishte nog als zevende.

In de tweede reeks kwam Everts al ten val in de eerste bocht en moest met een beschadigde KTM verder. Hij kon weer vertrekken vanaf de 34ste plaats en vocht zich terug tot de zevende plaats. Dat is een straf nummertje als je weet dat hij de volledige tweede reeks met een afgebroken voorrem en een vastzittend gashendel onderweg was. Deze keer kon Isak Gifting de heat winnen. Voor Bengtson was de zesde plek genoeg om de dagoverwinning binnen te halen.

In de MX1-klasse won Anton Gole beide reeksen, Alvin östlund werd derde in de eindstand. Morgen volgt er al een nieuwe wedstrijd voor het Zweeds kampioenschap op dezelfde locatie. Ook deze race kan je live bekijken hier op MXMag.

Resultaat MX2

Resultaat MX1

Foto: kadestamsphoto