X

Wilkinson/Cuche en Brown/Chamberlain winnen allebei tijdens Brits kampioenschap zijspancross!

Wilkinson/Cuche en Brown/Chamberlain hebben elkaar in evenwicht gehouden tijdens de eerste slag om het Britse zijspancross kampioenschap. Beide werden een keer tweede en ook wonnen beide teams allebei een manche. De alles beslissende derde heat zou nooit worden verreden. Men kon door omstandigheden niet meer garanderen dat er een ambulance paraat zou staan en aflasten van de nog geplande races was de enige juiste beslissing.

In de eerste heat pakte Wilkinson/Cuche de holeshot. Vrijwel de gehele manche hadden zij strijd met Brown/Chamberlain. Zo gingen ze ook wiel aan wiel de laatste ronde in. Het publiek hield de adem in maar wat Stuart Brown echter ook probeerde, Brett Wilkinson hield zijn hoofd koel in de Britse zon en won samen met zijn Zwitserse bakkenist Maxime Cuche de 1e manche! Brown/Chamberlain werden dan dus net hierachter tweede aan de finish en op afstand werden Jake Brown/Joe Millard derde.

Ook de tweede heat pakte ‘Betty’ Wilkinson de kopstart, met weer Stuart Brown/Josh Chamberlain op het vinkentouw. Nu wisten Brown/Chamberlain wel al rap de leiding over te nemen van Wilkinson/Cuche. Team Stuart Brown wist hun eerste positie tot aan de meet te behouden en zo wonnen zij voor Wilkinson/Cuche die tweede werden aan de finish. Neil Cambell/Ross Graham werden nu knap derde na een uitval beurt eerder in de eerste heat. Men had de rollen omgedraaid met Jake Brown/Joe Millard, deze vielen in de 2e heat uit na hun derde plek eerder op de dag.

De zijspancrossers waren zich aan het opmaken voor de allesbeslissende derde heat in Dean More toen bleek dat de heat helemaal niet meer zou worden verreden. Door een aantal crashes in de jeugd quad klasse waarbij zelfs een helicopter ter medische assistentie werd ingezet kon er geen ambulance meer paraat staan op het circuit. Zodoende kon men niks anders dan de wedstrijden verder aflasten.

Uitslagen Brits Kampioenschap Dean More

Foto: Tracy Thacker