X

Ferrandis bestand tegen de druk van Roczen

In Mount Morris heeft Dylan Ferrandis de derde wedstrijd van het Lucas Oil Pro Motocross Championship gewonnen. De Yamaha-rijder werd beide manches tweede voor Ken Roczen. Dat betekent dat Roczen de leiding in de tussenstand verliest aan de Fransman die drie punten voorsprong heeft. Adam Cianciarulo (1-4) wordt vandaag tweede voor teamgenoot Eli Tomac (1-4) die net als Roczen vandaag 40 punten weet te pakken.

Dankzij een geweldige start wint Cianciarulo Motorsport.com Holeshot Award. De Kawasaki-rijder kijkt vervolgens niet meer om en wint de eerste manche. Toch was het geen vlekkeloze wedstrijd voor ‘AC9’ die in de laatste bocht nog in de problemen komt. Een achterblijver valt voor de leider die zelf ook ten val komt. Cianciarulo kan snel verder en wint toch voor Ferrandis en Roczen. Chase Sexton komt op een keurige vierde plaats over de finish voor Aaron Plessinger.
In de tweede manche neemt Plessinger de beste start maar Justin Barcia wint de Holeshot Award! De GasGas-rijder verliest vervolgens snel veel plaatsen. Plessinger heeft even de leiding maar de Yamaha-rijder wordt gepasseerd door Cianciarulo en later Eli Tomac. De drievoudige kampioen volgt de eerste tien minuten op ruime afstand van zijn teamgenoot. Dan komt Tomac steeds dichterbij en hij zet vervolgens de aanval in en met succes. Daarna controleert Tomac de wedstrijd en hij wint. Roczen komt vanaf de veertiende plaats na de eerste bocht terug naar de derde plaats ten koste van Ferrandis. Deze vecht zich echter terug en beide vinden vervolgens de aansluiting bij Cianciarulo. De winnaar van de eerste manche heeft nu geen antwoord en moet beide laten passeren. Tot aan de finishvlag probeert Roczen de tweede plaats nog in handen te krijgen maar dat lukt niet! Cianciarulo komt als vierde over de finish voor Sexton.

Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX #3; Mount Morris, USA:
1e manche
1. Adam Cianciarulo USA Kawasaki
2. Dylan Ferrandis F Yamaha
3. Ken Roczen D Honda
4. Chase Sexton USA Honda
5. Aaron Plessinger USA Yamaha
6. Eli Tomac USA Kawasaki
7. Cooper Webb USA KTM
8. Joey Savatgy USA KTM
9. Justin Barcia USA GasGas
10. Marvin Musquin F KTM

2e manche
1. Eli Tomac USA Kawasaki
2. Dylan Ferrandis F Yamaha
3. Ken Roczen D Honda
4. Adam Cianciarulo USA Kawasaki
5. Chase Sexton USA Honda
6. Justin Barcia USA GasGas
7. Marvin Musquin F KTM
8. Aaron Plessinger USA Yamaha
9. Christian Craig USA Yamaha
10. Joey Savatgy USA KTM

Dagklassement:
1. Dylan Ferrandis F Yamaha 2-2
2. Adam Cianciarulo USA Kawasaki 1-4
3. Eli Tomac USA Kawasaki 6-1
4. Ken Roczen D Honda 3-3
5. Chase Sexton USA Honda 4-5

Tussenstand na 3 wedstrijden:
1. Dylan Ferrandis F Yamaha 133
2. Ken Roczen D Honda 130
3. Aaron Plessinger USA Yamaha 103
4. Adam Cianciarulo USA Kawasaki 101
5. Chase Sexton USA Honda 101

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #YamahaRacing