X

Kay de Wolf met vertrouwen naar Maggiora

Tijdens de GP van Engeland reed Kay de Wolf beide manches in de punten. De Husqvarna-fabrieksrijder kwam beide manches als vijftiende over de finish. Na twee GP’s staat de 16-jarige MX2 rookie voorlopig 16de in de tussenstand. Het verschil met de 11de, Jago Geerts, bedraagt amper 10 punten.

Hoewel ‘the Red Hurricane’ een bewogen wedstrijd meemaakte in Matterley Basin toonde hij opnieuw zijn snelheid. In de kwalificatie zette hij de 13de tijd neer, in de tweede manche waren zijn tijden vergelijkbaar met die van de top-10.

Kay de Wolf toonde zich na afloop dan ook tevreden: “Het is goed om weer een GP aan mijn totaal te hebben toegevoegd. Ik was blij met mijn rijden, maar een crash in de eerste ronde van de eerste manche was echt frustrerend. Daarna ben ik mezelf blijven geven en blijven knokken waardoor ik nog als 15de over de finish kwam. Ik was tevreden na die moeilijke beginfase.

In de tweede manche kwam ik direct over het starthek met iemand in botsing. Ik moest even van het gas af waardoor ik in het achterveld terecht kwam. Nu deed ik hetzelfde als tijdens de eerste manche en dat was door blijven gaan. Het was weer een lange race, waar het er soms heftig aan toe ging. Opnieuw een vijftiende plaats was een behoorlijk goed resultaat. Mijn resultaten waren absoluut beter dan verwacht, dus dit geeft me veel vertrouwen om volgend weekend in te gaan.”

Tekst:  Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JP Acevedo