X

Smulders wint, Van Erp maakt veel indruk

Op het Motorsportpark Gelderland Midden heeft Scott Smulders (foto) de eerste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 125cc gewonnen. De Husqvarna-rijder werd eerste en tweede waarmee hij de dagzege pakte. De man van de wedstrijd in Ivano van Erp, hij kwam bij de start van de eerste manche ten val om vervolgens nog terug te komen naar de vijfde plaats.

1e manche
In de trainingen in Van Erp de snelste man maar de Brabander kan deze bij de start van de eerste manche niet verzilveren. Yoran Moens neemt de beste start voor Smulders en Danny van den Bosse en ‘rookie’ Bradley Mesters. De KTM-rijder mag even aan de leiding rijden maar dan komt Smulders naar de leiding. Mesters lijkt even te kunnen volgen maar later moet de scholier toch lossen. Moens lijkt lang de derde plaats te gaan pakken maar in de laatste minuten van deze wedstrijd komt Sem de Lange opzetten. De Drent rijdt ondanks een matige start erg netjes en hij weet de derde plaats te pakken voor Moens. Van Erp rijdt een geweldige wedstrijd want hij weet zich heel sterk terug te knokken naar de vijfde plaats. Daarmee steelt hij niet de show maar houdt hij ook kans op de dagzege.

2e manche
In de tweede manche komt Van Erp als leider uit de eerste ronde en deze positie geeft hij niet meer uit handen. Smulders probeert lang om de leiding in handen te krijgen maar in de tweede helft van de wedstrijd is het toch Van Erp. De Yamaha-rijder wint voor Smulders en De Lange die met een leeg lopende achterband rijdt! Voor De Lange is het een bijzondere vaderdag die deze graag extra kleur had gegeven met een podiumplaats. Mesters heeft nu een mindere start gehad en van buiten de top tien weet de F&H Racing Shop-rijder zich terug te werken. Met een vierde plaats doet hij het erg goed en Mirco ten Kate maakt nu de top vijf compleet.

Uitslagen KNMV ONK #1; Arnhem,NL:
1e manche
1. Scott Smulders NL Husqvarna
2. Bradley Mesters NL Kawasaki
3. Sem de Lange NL KTM
4. Yoran Moens B KTM
5. Ivano van Erp NL Yamaha

2e manche
1. Ivano van Erp NL Yamaha
2. Scott Smulders NL Husqvarna
3. Sem de Lange NL KTM
4. Bradley Mesters NL Kawasaki
5. Mirco ten Kate NL KTM

Dagklassement:
1. Scott Smulders NL Husqvarna 1-2
2. Ivano van Erp NL Yamaha 4-1
3. Bradley Mesters NL Kawasaki 2-4
4. Sem de Lange NL KTM 3-3
5. Yoran Moens B KTM 4-6

Tussenstand:
1. Scott Smulders NL Husqvarna 95
2. Ivano van Erp NL Yamaha 86
3. Bradley Mesters NL Kawasaki 83
4. Sem de Lange NL KTM 82
5. Yoran Moens B KTM 73

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Instagram