X

Monster Energy Yamaha Factory MXGP over Loket

In Loket wist Jeremy Seewer zijn eerste podiumplek van het seizoen te pakken. De Zwitser werd derde achter Prado en Cairoli maar nipt voor Glenn Coldenhoff. De Brabander kwam beide manches als vierde over de finish. Ben Watson reed zich goed in de kijker als rookie. Het trio van WILVO kijkt hier terug op de vijfde MXGP van het seizoen.

Jeremy Seewer:
“Vlak voor het begin van dit seizoen werd ik ziek, dus ik was blij dat ik fit genoeg was voor Rusland, maar vorig weekend voelde ik me bijna weer zoals normaal. Vandaag voelde ik me goed. Ik ben heel blij om weer echt fit te zijn en op het podium te staan. De volgende GP in Lommel is een soort van thuis GP want bijna alle GP-rijders wonen er. Het is vlakbij huis en ik heb het er altijd naar mijn zin. Het rijden is er enorm zwaar maar ook echt leuk, dus ik kijk erg uit naar de wedstrijd.”

Glenn Coldenhoff:
“Door mijn crash tijdens de tweede manche in Oss had ik geen geweldige week. Ik kon de afgelopen week niet veel doen, en het stond vooral in het teken van herstellen en een klein beetje trainen. Daarom hadden we dit weekend een ander doel dan normaal, twee keer finishen binnen de top vijf. Dat doel is behaald, maar als een crosser wil je altijd meer, vooral zoals vandaag in de tweede manche. Ik voelde me goed dus het was echt jammer dat ik Jorge Prado niet voorbij kwam. Maar vierde in het dagklassement is niet verkeerd. Ik ben blij dat ik dit weekend met een goed gevoel af kan sluiten en om naar Lommel te gaan aankomend weekend.”

Ben Watson:
“In de eerste manche had ik een geweldige start, ik was tweede totdat Tim Gajser mij vrij snel voorbij kwam. Ik voelde me goed en kon mijn eigen lijnen kiezen. Na tien minuten kwam ik onder druk te staan en raakte ik mijn ritme kwijt. De positieve punten moet ik meenemen en weer doorgaan. Volgende week wordt mijn eerste echte zandwedstrijd op de 450. Daar kijk ik erg naar uit en we zullen zien wat dat oplevert.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha