X

Gelijkspel voor Ferrandis en Roczen

In Mechanicsville hebben Dylan Ferrandis en Ken Roczen keurig de punten verdeeld tijdens de negende wedstrijd van het Lucas Oil Pro Motocross Championship. De Star Racing Yamaha-rijder (2-1) won voor de Honda-rijder (1-2) maar het verschil tussen beide blijft 39 punten. Chase Sexton mocht het podium compleet maken op de Budds Creek Motocross Track.

1e manche
De beste start is voor Cooper Webb voor Tomac en Roczen. De Duitser heeft duidelijk een missie en hij weet snel naar leiding in handen te krijgen. Tomac heeft wat werk met Webb maar wanneer deze gepasseerd is lijkt de Kawasaki-rijder zich los te werken. Sexton denkt daar anders over en hij passeert Na Webb ook Tomac voor de tweede plaats binnen een drietal bochten. Roczen heeft dan al zeven seconden voorsprong en het lijkt een gemakkelijke wedstrijd te worden. Ferrandis heeft echter andere plannen en de Fransman komt sterk terug. Hij heeft een klein voordeel door de val van Sexton maakt de achterstand op Roczen wordt helemaal weggewerkt, Het is spannend tot aan de finishvlag naar Roczen wint voor de Fransman en Tomac. Sexton pakt de vierde plaats voor Webb.

2e manche
De tweede manche begint Roczen als leider voor Webb, Ferrandis, Sexton en Tomac. Ook nu slaat Roczen direct een gaf die hij weet uit te bouwen naar ruim drie seconden. Sexton geeft zijn teamgenoot steun door Ferrandis en Webb te achterhalen. De Fransman gaat echter mee in de schaduw van Sexton en nog nipt in de eerste helft van de wedstrijd neemt de leider in de tussenstand de tweede plaats over. Daarna komt hij beetje bij beetje dichterbij aan Roczen die nu geen antwoord heeft. Ferrandis neemt de leiding over en wint niet alleen de tweede manche maar ook het dagklassement. Roczen komt als tweede over de finish voor Sexton, Tomac en Marvin Musquin die met KTM onderhandeld over een contract voor 2022.

Volgende keer:
Nog drie wedstrijden te gaan en die worden vanaf nu ieder weekend verreden. De tiende wedstrijd uit de serie van twaalf is volgende week zaterdag op het circuit van Crawfordsville.

Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX #9; Mechanicville, USA:
1e manche
1. Ken Roczen D Honda
2. Dylan Ferrandis F Yamaha
3. Eli Tomac USA Kawasaki
4. Chase Sexton USA Honda
5. Cooper Webb USA KTM
6. Joey Savatgy USA KTM
7. Coty Schock USA Honda
8. Dean Wilson GB Husqvarna
9. Max Anstie GB Suzuki
10. Marvin Musquin F KTM

2e manche
1. Dylan Ferrandis F Yamaha
2. Ken Roczen D Honda
3. Chase Sexton USA Honda
4. Eli Tomac USA Kawasaki
5. Marvin Musquin F KTM
6. Cooper Webb USA KTM
7. Joey Savatgy USA KTM
8. Christian Craig USA Yamaha
9. Dean Wilson GB Husqvarna
10. Max Anstie GB Suzuki

Dagklassement:
1. Dylan Ferrandis F Yamaha 2-1
2. Ken Roczen D Honda 1-2
3. Chase Sexton USA Honda 4-3
4. Eli Tomac USA Kawasaki 4-3
5. Cooper Webb USA KTM 5-6

Tussenstand na 9 wedstrijden:
1. Dylan Ferrandis F Yamaha 392
2. Ken Roczen D Honda 353
3. Eli Tomac USA Kawasaki 321
4. Chase Sexton USA Honda 308
5. Marvin Musquin F KTM 240

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Yamaha