X

Bax/Musset winnen met overmacht heat 1 tijdens GP Sidecars Kramolin!

Bax/Musset hebben een geweldige kop-staart overwinning gepakt in Kramolin, Tsjechië, tijdens de eerste Grand Prix heat. Hermans/Janssens werden tweede en Vanluchene/Bax werden op afstand derde.

 

Onder mooie omstandigheden zagen de aanwezige toeschouwers de kopstart voor Bax/Musset die zij aan zij met Willemsen/Lebraton de eerste bochten in doken. Hierachter zagen we Vanluchene, Hermans, Keuben en Veldman. Reeds al in de eerste ronde schoven Vanluchene/Bax op naar plek twee en Veldman/Cermak naar plek vier.
Willemsen op drie kreeg dan snel team Hermans in de nek hijgen. Hermans was duidelijk sneller, maar de ervaren Willemsen kom je niet zomaar voorbij! In de vierde ronde zag Hermans dan toch kans om Willemsen/Lebraton te pakken bij de snelle afstappen achterop het circuit. Even later kwamen Veldman/Cermak dan ook nog team Willemsen voorbij, echter was toen Hermans op drie al gevlogen, wat heet!
Vooraan waren het halverwege de race Bax/Musset aan de leiding met Vanluchene/Bax op drie seconden op de tweede plek. Maar al snel kwamen dan Hermans/Janssens richting de top snellen.
Men reed binnen vijf minuten richting Vanluchene/Bax en kon toen vrijwel meteen in de laatste slingers van het circuit binnendoor de tweede plek afpakken! Nu werd jacht gemaakt op de leidende positie van Bax/Musset. De leiders reden echter ongeevenaard strak rond en dichter dan op zeven seconden lieten ze Hermans/Janssens nooit komen.
Zo werden Bax/Musset afgevlagd met een indrukwekkende kop-staart overwinning tijdens de eerste heat te Kramolin. Hermans/Janssens werden dan tevreden met hun race als tweede afgevlagd.
Vanluchene/Bax kwamen dan op een ruime 20 seconden van de leiders als derde binnen met Veldman/Cermak op vier. In de laatste fase werden Varik/Kunnas nog vijfde ten koste van Willemsen/Lebraton die uiteindelijk zesde zouden worden. Keuben werd met inval bakkenist Dion Rietman knap zevende gevolgd door de Zwitsers Heinzer/Schelbert op acht. Sanders/Rostingt werden na een flinke zwieper op het startveld nog negende en de top tien werd afgesloten door Leferink/Beleckas. Peter Steegmans liet zoon Jarno in de bak debuteren in de GP’s en men reed knap de dertiende plek binnen.  Weijers/Van der Putten op veertien, Van der Lagemaat/De Veene op vijftien, Van der Schraelen/Mans op achtien en Wesselink/Van Galen op twintig zouden ook nog punten mee terug naar de Benelux nemen die werden uitgedeeld na de eerste Tsjechische GP heat.

Vooraan blijft het voor de WK-stand onverminderd spannend met Vanluchene/Bax, Veldman/Cermak en Bax/Musset in de top drie en alle binnen schotsafstand.

Uitslag heat 1GP Sidecars Kramolin

tekst Emil Bilars/foto WSC