X

Tom Vialle verlengt KTM-contract met vier jaar

Titelverdediger Tom Vialle heeft zijn contract met het Red Bull KTM Factory Racing Team verlengt. Hij zal in 2022 nog uitkomen in de MX2 om dan in 2023 over te schakelen naar de MXGP.

Het persbericht van Red Bull KTM: De 20-jarige Vialle veroverde in 2020 de MX2-titel en heeft in de huidige campagne al vier Grands Prix gewonnen. De Fransman klimt snel in het klassement nadat hij eerder in het seizoen een gebroken rechterhand opliep en is van de 11e naar de 4e plaats gestegen met nog zeven wedstrijden te gaan.

Nadat hij in 2019 als nieuweling bij het Red Bull KTM team begon, heeft Vialle ongelooflijke vooruitgang geboekt en zijn opbloeiende techniek, fitheid, racevaardigheid en intelligentie met uitstekende resultaten vermengd. Hij heeft nu zijn toekomst verbonden aan de fabrieksinspanning om zijn associatie met KTM tot meer dan een half decennium te brengen.

Vialle mikt niet alleen op een nieuwe MX2-kroon in 2022 – waar hij ook zal helpen bij de ontwikkeling van de nieuwste generatie van de KTM 250 SX-F – maar staat ook klaar om in 2023 zijn debuut te maken met de KTM 450 SX-F in de MXGP, waar hij tijd en ruimte krijgt om de fijne kneepjes van de divisie te leren in een overeenkomst die tot eind 2025 loopt.

Tom Vialle:Ik ben zo blij dat ik verder kan bij KTM. Ik wil Robert en Pit speciaal bedanken omdat ze begrip hebben voor mij en mijn wens om nog een jaar in de MX2 te rijden omdat ik dit seizoen wat pech heb gehad. Ik wil nog een titel. Ik voel me zo goed bij het team – Dirk, Joel, Valentina, Harry, de hele crew – en ik wilde met hen doorgaan. Het was een makkelijke beslissing. KTM is mijn eerste team! Zij waren de eerste mensen die in mij geloofden, dus ik ben ze erg dankbaar.

Robert Jonas, VP van Motorsports Offroad:Toen Tom in het Red Bull KTM team kwam kreeg hij de kans om te laten zien wat hij kon en hij werkte hard, luisterde, leerde en presteerde. Ik denk dat hij een lichtend voorbeeld is voor elke jongere die hetzelfde pad wil volgen. Hij heeft het geloof gerechtvaardigd dat mensen als Joel Smets en Dirk Gruebel in hem hadden en we zijn blij om te zien hoe hij zich heeft ontwikkeld en zo’n kracht is geworden met de KTM 250 SX-F. We zijn er ook trots op dat we het verhaal samen kunnen voortzetten en het is fantastisch om dit project voor de langere termijn met Tom op te zetten, zowel voor zijn laatste MX2-seizoen als voor de MXGP. Als we zo door kunnen gaan als we tot nu toe hebben gedaan, hopen we weer een bijzondere rijder-, team- en machinecombinatie in het verschiet te hebben.

Foto: KTM