X

CFS: Potisek wint opnieuw, Vanmechgelen maakt indruk

De vierde wedstrijd van het Frans zandkampioenschap was andermaal op maat gesneden voor Milko Potisek. Hij is momenteel niet te verslaan en won vandaag zijn derde race van het seizoen. Douwe Vanmechgelen won dan weer met overmacht de race bij de Beloften.

Milko Potisek was vandaag weer erg sterk onderweg en kon al in het begin van de race afstand nemen van zijn tegenstanders. Lars van Berkel was ook vandaag snel en finishte in Hossegor als tweede voor Alexis Collignon. Tod Kellett werd vierde voor Camille Chapeliere en Yentel Martens. Daymond Martens bleef nog net binnen de top tien met een negende plaats. In de stand voor het kampioenschap leidt Potisek de dans met een voorsprong van 170 punten op Kellett.

Landgenoot Douwe Vanmechgelen wint voor het eerst een race voor dit zandkampioenschap. Hij versloeg bij de Espoirs de voorlopige leider Basile Pigeois met bijna een minuut. Het podium werd gecompleteerd door Brend Van Den Berghe. Het is nu bekomen van vier intense wedstrijden in het zand. De volgende race is er in januari op het circuit van Grayan-et-l’Hôpital.